Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація щодо заборгованості суб’єктів господарської діяльності з єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України

   Станом на 01.08.2013 на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Саксаганському районі перебувають 42 998 пенсіонери.

   На звітну дату в управлінні Пенсійного фонду України в Саксаганському районі зареєстровано 9760 платників, в т.ч. юридичних осіб – 1727, фізичних осіб – 8033.

   В зв’язку з цим одним з найважливіших питань, що постають перед управлінням є пошук шляхів збільшення надходжень для своєчасної виплати підвищених розмірів пенсій та погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду.

Одним із пріоритетних напрямків роботи в Саксаганському районі є забезпечення погашення заборгованості по обов’язкових платежах до Пенсійного Фонду, яка на звітну дату становить 13 096,90 тис. грн. і складається з заборгованості по страховим внескам – 2 822,7 тис. грн., по єдиному внеску – 2 726,1 тис. грн., по пільговим пенсіям – 7548,1 тис. грн. При цьому питому вагу в сумі заборгованості по єдиному внеску має борг підприємців - фізичних осіб, який становить 2518,4 тис. грн. або 92,4 %.

   Виконкомом районної у місті ради та Управлінням Пенсійного фонду України в Саксаганському районі постійно проводиться цілеспрямована робота щодо наповнення бюджету Пенсійного фонду, поліпшення платіжної дисципліни платників збору на обов’язкове державне пенсійне страхування та єдиного соціального внеску. Відповідно до рішення виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради від 15. 12. 2010 № 585 у виконкомі утворена районна комісія з питань забезпечення погашення суб’єктами господарювання заборгованості до бюджету, державних, цільових фондів та із заробітної плати, яка працює на постійній основі. Засідання проводяться щонеділі на які запрошуються керівники підприємств різних форм власності та суб’єкти господарювання.

   Відділом обліку надходження платежів Управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі була організована робота по всебічному охопленню наявних можливостей впливу на боржників. Так, в рамках роз’яснювальної роботи було проведено 12 семінарів з боржниками – фізичними особами, опубліковано чотири статті в періодичних виданнях міста, налагоджена робота з місцевим телебаченням (підготовлено інформаційний рядок, та організовано запис інтерв’ю з керівними особами управління).

   На підставі інформації щодо розташування ринків району було складено графік виходу рейдів для посилення розповсюдження інформації стосовно основних напрямків діючого законодавства в частині сплати єдиного соціального внеску.