Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено обстеження ТОВ «Українська гірничодобувна компанія» та ТОВ «Рудомайн» стосовно виконання заходів з пилопригнічення

Міською екологічною програмою для промислових підприємств визначено комплекс заходів з пилопригнічення на відвалах, хвостосховищах, складах продукції, проммайданчиках, автошляхах, вулицях житлових масивів в зоні впливу виробничої діяльності, а також співпрацю зі спеціалізованими науковими організаціями з питань розробки, розгляду та впровадження нових технологій з пилопригнічення, в тому числі «зелених технологій».

Згідно розділу VII Міської програми вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016 - 2025 роки, затвердженої рішенням Криворізької міської ради від 28.09.2016 № 901, координатором програми є управління екології виконкому Криворізької міської ради. Крім того, визначено, що узяті підприємствами зобов’язання передбачають здійснення контролю органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, екологічною інспекцією, прокуратурою, громадськістю стосовно термінів та якості вико-нання природоохоронних заходів.

З метою виконання повноважень органів місцевого самоврядування щодо забезпечення екологічних прав громадян на безпечне для життя та здоров’я навколишнє природне середовище, управлінням екології виконкому Криворізької міської ради, як координатором програми, було організовано комісійне обстеження територій ТОВ «Українська гірничодобувна компанія» та ТОВ «Рудомайн», в якому взяли участь представники виконкому районної у місті ради.

Під час обстеження перевірено виконання заходів з пилопригнічення на прилеглих територіях відвалів, кар’єрів, відкритих складах та автомобільних шляхах, а також заходи щодо розпланування, упорядкування та озеленення санітарно-захисної зони. Заходи підприємствами виконуються, працюють поливомийні автомобілі, водяні зрошувальні гармати. Для запобігання запиленню підприємствами на відкритих складах готової продукції використовується агроволокно.