Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Хто має право на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям

Державна соціальна допомога призначається і виплачується малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї.

          З 01. 01. 2021 прожитковий мінімум для призначення державної соціальної допомоги  складає:

          - для працездатних осіб 794, 50 грн.;

          - для осіб, що втратили працездатність 1 769, 00 грн.;

          - на дитину віком до 6 років 2 497, 30 грн.;

          - на дитину віком від 6 до 18 років 3 113, 50 грн.;

          - діти віком від 18 до 23 років, які навчаються  за денною формою здобуття освіти 2 951, 00 грн.

          Для призначення державної соціальної допомоги уповноважений представник малозабезпеченої сім’ї, подає до управління праці та соціального захисту населення такі документи:

          - заяву;

          - декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

          Інформація про склад малозабезпеченої сім’ї заявника зазначається в декларації.

          Особи, які перебувають на повному державному утриманні, до складу сім’ї не включаються.

         Звертаємо Вашу увагу, що з липня 2020 року відбулись зміни у чинному законодавстві, згідно з якими державна соціальна допомога не призначається, якщо працездатні члени сім’ї не навчались, не працювали, не сприяли своєму працевлаштуванню через центри зайнятості або не сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом трьох місяців у періоді, за який враховується дохід сім’ї.

          Сім’ї, які протягом 12 місяців до місяця звернення за призначенням допомоги здійснили купівлю на суму, що перевищує 50 тис. грн. та сім’ї у власності яких є дві квартири чи мають більше одного автомобіля також не мають права на отримання допомоги.

          Оскільки державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначається на шість місяців для її подовження  громадянам необхідно надати до управляння праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради заяву про призначення допомоги та  декларацію про доходи та майновий стан.           З метою запобігання  поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 просимо надсилати пакет документів АТ «Укрпошта» або через сайти  Міністерства соціальної політики України з використанням ЕЦП.

          Для отримання додаткової інформації в управлінні праці та соціального захисту населення працює гаряча лінія  за телефоном 94-72-42 або за мобільним телефоном  0983602004.