Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тріумф юнацької збірної команди Саксаганського району з баскетболу на турнірі пам’яті народного депутата України трьох скликань, почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича

   З метою популяризації та розвитку юнацького баскетболу в місті, зміцнення здоров’я учнів шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та їх підготовці для подальшої участі в обласних змаганнях, з 16 по 19 лютого 2016 року в спортивному залі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» (вул. Бикова, 4) відбувся ХVІ міській турнір з баскетболу серед юнаків старшого шкільного віку за програмою міських спортивних ігор «Олімпійські надії», присвячений пам’яті народного депутата України трьох скликань Гурова Вадима Миколайовича та до 72-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників, в якому взяли участь 96 спортсменів з восьми збірних команд: з семи районів та збірної команди професійно-технічних навчальних закладів міста.

   За жеребом всі учасники були розділені на дві групи по чотири команди в кожній. До групи «А» увійшли збірні команди: Інгулецького, Саксаганського, Жовтневого та Дзержинського районів; до групи «Б» потрапили команди: Тернівського, Центрально-Міського та Довгинцівського районів, а також збірна ПТНЗ. Команди, що зайняли в своїх групах другі місця зустрілися між собою за право володіти «бронзовими» нагородами. В двобої між збірними командами Інгулецького та Довгинцівського районів, перемогу святкували юні довгинцівці (тренер Матюшенко В. М.). Переможці групового раунду - спортсмени Саксаганського та Тернівського районів, протягом чотирьох років постійні суперники, змагалися між собою в фіналі за право володіти почесним трофеєм - Кубком Гурова В. М.

   Цього дня, після семирічної перерви, перемогу, нарешті, святкували юні саксаганці (тренер Колесник В. О.), друге місце дісталося юнакам зі збірної Тернівського району (тренер Москаленко В. І.).

   Переможці та призери міських змагань від заступника міського голови Бєрлін Валентини Миколаївни та голови комітету з фізичної культури і спорту Криворізької міської ради Ступака Олександра Миколайовича були нагороджені кубками, дипломами та медалями.

   Від спонсорів цьогорічних змагань депутатів Криворізької міської ради голови ГО «За рідне місто» Бабенко Ольги Володимирівни та голови постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї і дітей, молоді, культури та спорту Грушина Івана Юрійовича солодощами.

   Організаційний комітет міського турніру визначив найкращих гравців, ними стали:

- кращим центровим – Яненко Сергій (Довгинцівський район);

- кращим захисником – Горобченко Павло (Тернівський район);

- кращим нападником – Вігуро Сергій (Саксаганський район).

   Хочеться зазначити, що семирічна перерва без чемпіонських нагород, зміна поколінь та наполеглива плідна праця в піднятті районного баскетболу на високий рівень, зробили впевнений крок вперед до омріяного Кубку Гурова (2010 рік – ІІ місце, 2011 рік - V місце, 2012, 2013 роки – ІІІ місце, 2014, 2015 роки – ІІ місце).

Тож, з перемогою вас хлопці,  тож, з перемогою нас саксаганці.

   3 01 по 04 березня 2016 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» (вул. Бикова, 4) відбудеться ХV міській турнір з баскетболу серед дівочих збірних команд, присвячений пам’яті народного депутата України трьох скликань Гурова Вадима Миколайовича та з нагоди міжнародного жіночого Дня 8 березня.

   Відзначаємо, що цим почесним трофеєм п’ять років поспіль володіють наші юні саксаганочки, вихованки КЗШ № 21.