Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Соборності України

День Соборності України – державне свято – відзначається щорічно 22 січня.

У цей день у 1919 році  Україна  стала єдиною, підписавши Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української   Народної Республіки. Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Об'єднання мало і практично-політичний аспект, адже обидві держави потребували концентрації збройних сил та взаємної допомоги для захисту своїх територій від військового втручання, яке на той час набуло форми агресії.

На жаль зараз Україна знову відстоює свою незалежність, державність, самостійність, тепер вже  від російського навала. Але Україна єдина, так само прагне незалежності, самостійності й соборності, як багато років потому. Український народ обов’язково переможе тих ворогів, які зараз вступили на українські землі, які прагнуть зламати суверенітет та цілісність держави.

З нагоди відзначення Дня Соборності України у Саксаганському районі за окремим графіком відбудеться покладання квітів до меморіальних дошок встановлених на честь воїнів, які загинули під час повномасштабної агресії Російської Федерації проти України, розташованих на території району.