Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу щодо обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів

     Районною робочою групою з питань функціонування об’єктів бізнесу за напрямком діяльності з питань обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно до затвердженого графіка протягом 2016 року проведено 46 рейдів за участю відділу розвитку підприємництва, служби у справах дітей, інспекторів Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, обстежено 127 об’єктів бізнесу з питань встановлення фактів продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

     Протягом поточного року відпрацьовувались об’єкти торгівлі, які розміщено біля навчальних закладів, щодо продажу алкогольної та тютюнової продукції особам, які не досягли 18 років та заклади ресторанного господарства стосовно дотримання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів».

     На виконання Закону України від 21.01.2010 № 1824-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» інспекторами Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за 2016 рік складено 354 адміністративних протоколи за порушення ст. 175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів в заборонених місцях) та 438 адміністративних протоколів за порушення ст. 178 КУпАП (споживання алкогольних напоїв, пива в заборонених місцях). З незаконного обігу вилучено 17,5 літрів алкогольної продукції. Загальна сума штрафів склала 15463 грн.

     На засіданні адміністративної комісії виконкому районної у місті ради за порушення ст. 156 ч. 2 КУпАП розглянуто один адміністративний протокол. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Стягнуто штраф на суму 510 грн.

     Під час проведення рейдової роботи членами районної робочої групи проводиться моніторинг наявності в об'єктах торгівлі та ресторанного господарства інформаційних табличок про заборону продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива особам, які не досягли 18 років. За потреби забезпечується систематичне поновлення даних табличок, логотипів та слоганів.

     В об’єктах торгівлі, в яких здійснюється реалізація алкогольної, тютюнової продукції та пива розміщено інформаційні таблички про функціонування телефону «гарячої лінії» для інформування про факти порушення в об'єктах торгівлі вимог Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

     За 2016 рік звернень на телефон “гарячої лінії” не надходило.

     Крім того, інформацію про функціонування телефону “гарячої лінії” розміщено на офіційному веб-сайті виконкому Саксаганської районної у місті ради та в Криворізькій міській комунальній газеті “Червоний гірник”.

Звертаємо увагу громадськості міста, що для оперативного реагування на факти порушення обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, у першу чергу стосовно дітей, пропонуємо звертатись за телефоном «гарячої лінії»  64-33-25, який функціонує у виконкомі Саксаганської районної у місті ради.