Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

І районні змагання зі спортивного туризму в закритих приміщеннях (вид гірський)

        З метою популяризації спортивного туризму в Саксаганському районі як  виду спорту, формування в учнівської молоді умінь та навичок зі спортивного туризму щодо практичного їх використання у повсякденні та пропаганди здорового способу життя, 17 січня 2017 року в спортивній залі КСШ № 70 (вул. Ярослава Мудрого,79) відбулися І районні змагання зі спортивного туризму в закритих приміщеннях (вид гірський) серед учнівської молоді закладів освіти та позашкільних навчальних закладів Саксаганського району.

        В змаганнях взяли участь 40 чоловік з 10 команд, серед яких шість команд представляли комунальний позашкільний навчальний заклад "Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді "Мандрівник" Криворізької міської ради (гуртки «Велосипедний туризм» та «Гірський туризм» керівник гуртків Педченко А. О., «Спортивний туризм» керівник гуртка Покусай С. Є.), дві команди  КСШ № 70 (керівник  гуртка Шевченко А. О.), одна команда з КЗШ № 51 (керівник гуртка Букач А. М.). Під час змагань учасники долали дистанції: «Гірські перешкоди» та «Рятувальні роботи», кожна з яких включала етапи: «Маятник», «Навісна переправа», «Спортивний підйом по схилу», «Траверс схилу», «Спортивний спуск по схилу», «Паралельні мотузки», «Вертикальний підйом та спуск дюльфером», «Перенос потерпілого за допомогою льодоруба», «Перенос потерпілого за допомогою бухти мотузки», «Перенос потерпілого за допомогою замка».

        Суддівську колегію змагань представляла команда студентів п’ятого курсу Державного вищого навчального закладу «Криворізький національний університет» географічного факультету на чолі з викладачем кафедри фізгеографії Матіщуком О. А., за сприяння завідуючого кафедрою фізичної географії, краєзнавства та туризму, кандидата географічних наук Козакова В. Л., які вже не один рік співпрацюють з адміністрацією КПНЗ "ЦТКЕУМ "Мандрівник" КМР.

        Переможцем І районних змагань зі спортивного туризму в закритих приміщеннях (вид гірський) стала команда гуртка «Велосипедний туризм» комунального позашкільного навчального закладу "ЦТКЕУМ "Мандрівник" Криворізької міської ради (керівник гуртка Педченко А. О.), ІІ та ІІІ місце зайняли команди КСШ № 70 (керівник гуртка Шевченко А. О.).

        Найкращими на дистанції в індивідуальних змаганнях «Вертикальний підйом та спуск дюльфером» стали: перше місце здобув Чорний Дмитро (гурток «Велосипедний туризм» КПНЗ "ЦТКЕУМ "Мандрівник" - керівник гуртка Педченко А. О.), друге місце посів Біляк Єгор (гурток «Велосипедний туризм» КПНЗ "ЦТКЕУМ "Мандрівник" - керівник гуртка Педченко А. О.), третє місце виборола Комаренко Дарина (вихованка гуртка «Спортивний туризм» КСШ № 70 керівник Шевченко А. О.).

        Команди переможців та призерів змагань були нагороджені грамотами відділу освіти та комітету з фізичної культури і спорту виконкому Саксаганської районної у місті ради.

        І хай в сьогоднішніх змаганнях перемогли сильніші, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та крок до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!

        Тож, І районним змаганням зі спортивного туризму закритих примі-щеннях (вид гірський) серед учнівської молоді дано старт. По переду багато нових сходжень та клопіткої роботи.