Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виконання бюджету за 2016 рік

     Одним із пріоритетних напрямів роботи виконкому районної у місті ради є виконання бюджету. Протягом 2016 року на кожну звітну дату забезпечено виконання та перевиконання доходної частини бюджету. Так, додаткові кошти у сумі 0,8 млн. грн., отримані від перевиконання бюджету за підсумками 10 місяців, були спрямовані на проведення енергозберігаючих заходів – заміну вікон на металопластикові та ремонт підлоги в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради.

     Також забезпечено виконання планових показників по власних джерелах доходів загального фонду і за 2016 рік в цілому. Так, при плані 31,8 млн. грн. фактично надійшло 32,0 млн. грн., що складає 100,7 %. Понад план отримано 0,2 млн. грн.

     Найбільшу питому вагу у власних надходженнях районного у місті бюджету традиційно займає акцизний податок, якого за 2016 рік мобілізовано до бюджету в обсязі 23,4 млн. грн.

     Також до районного у місті бюджету надійшло плати за землю у сумі 5,4 млн. грн., податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 2,4 млн. грн., транспортного податку – 0,7 млн. грн., адміністративних штрафів – 27,8 тис. грн., плати за надання адміністративних послуг – 123,6 тис. грн.

     Крім того, до доходної частини загального фонду районного у місті бюджету за 2016 рік надійшло субвенцій з державного, обласного та дотації з міського бюджетів в сумі 133,5 млн. грн. Надходження до спеціального фонду районного у місті бюджету за звітний період склали 0,9 млн. грн.

     Фінансовий ресурс, отриманий від виконання планових показників доходної частини районного у місті бюджету, дозволив забезпечити повне та своєчасне фінансування установ бюджетної сфери, районних програм в інтересах мешканців району та можливість збільшити видатки за всіма напрямками фінансування.

     Так, за 2016 рік обсяг видатків районного у місті бюджету склав майже 165,0 млн. грн., що на 13% (або на 18,4 млн. грн.) більше видатків аналогічного періоду 2015 року, у т. ч.:

     - по загальному фонду – 157,6 млн. грн.;

     - по спеціальному фонду – 7,4 млн. грн., з них видатки бюджету розвитку – 6,5 млн. грн.

     У першочерговому порядку забезпечувалося фінансування захищених статей бюджету, а саме: виплати заробітної плати 598 працівникам бюджетної сфери з урахуванням підвищення її мінімальних розмірів, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплати за спожиті енергоносії, виплати соціальних допомог, тощо.

     Питома вага зазначених видатків становить 97 % (153,1 млн. грн.) в структурі всіх видатків загального фонду.

     Упродовж січня – грудня 2016 року в районі реалізовано низку заходів щодо виконання районних програм, спрямованих на захист соціальних інтересів населення, розвиток фізичної культури і спорту, культури, поліпшення становища дітей, молоді, сімей. На фінансування зазначених програм з районного у місті бюджету направлено 0,8 млн. грн.

     Серед важливих питань, які вирішувалися виконкомом та депутатським корпусом районної у місті ради у 2016 році – це проведення капітальних видатків за рахунок коштів бюджету розвитку. Так, у звітному 2016 році здійснювалися роботи по проведенню капітального ремонту дитячо-юнацької спортивної школи №10, покрівлі виконкому, будівлі управління праці та соціального захисту населення виконкому районної, придбання комп’ютерної та оргтехніки. Обсяг видатків на зазначені цілі склав 5,9 млн. грн.