Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Мешканці району мають один з найбільших розмірів боргу за спожиті житлово-комунальні послуги

   Звертаємо увагу мешканців району та міста в цілому на те, що відповідно до Указу Президента України від 10 вересня 2014 року № 715/2014 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» з 10. 09. 2014 повноваження щодо встановлення тарифів на комунальні послуги передані Національній комісії , що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

   Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановлюються тарифи на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню, по кожному підприємству окремо.

   Так постановою від 06. 06. 2014 № 650 Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг встановлено тарифи на дані послуги: 

   1. Комунальному підприємству теплових мереж «Криворіжтепломережа»:

1. 1. З централізованого опалення :

- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 427,96 грн./Гкал (з податком на додану вартість);

- для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 12,94 грн. за 1 кв. м. за місяць протягом опалювального періоду (з податком на додану вартість).

1. 2. З централізованого постачання гарячої води:

- за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання – 24,54 грн. за 1 куб. м. (з податком на додану вартість);

- за відсутності рушникосушильників – 22,61 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість).

   2. Державному підприємству «Криворізька теплоцентраль»:

2. 1. З централізованого опалення :

- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 375,88 грн./Гкал (з податком на додану вартість);

- для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 10,93 грн. за 1 кв. м. за місяць протягом опалювального періоду (з податком на додану вартість).

2. 2. З централізованого постачання гарячої води:

- за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання – 22,09 грн. за 1 куб. м. (з податком на додану вартість);

- за відсутності рушникосушильників – 20,33 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість).

 

   Станом на 01. 11. 2014 заборгованість мешканців Саксаганського району за спожиті енергоносії та комунальні послуги складає 105,9 млн. грн.

Найбільші суми заборгованості у мешканців району перед ДП «Криворізька теплоцентраль» - 23,3 млн. грн. та КПТМ «Криворіж-тепломережа» - 36,6 млн. грн.

Загальний борг за теплову енергію складає 60 млн. грн. або 56,6 % від загального боргу.

   Також значна заборгованість у мешканців району за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій перед КП «Житлово-експлуатаційна організація № 35» - 13,9 млн. грн. та ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» - 5,6 млн. грн.

   Криворізькою міською радою та виконкомами районних у місті рад постійно та оперативно здійснюється аналіз стану розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії, ведеться роз’яснювальна робота щодо важливості своєчасної та стовідсоткової сплати щомісячних нарахувань.

   Саксаганським відділом Державної виконавчої служби ведеться активна робота у напрямку стягнення заборгованості з мешканців району за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії, які мають значну заборгованість.

   Так, станом на 01. 11. 2014 на виконанні у Саксаганському відділі ДВС Криворізького міського управління юстиції перебувало 4 390 виконавчих проваджень на суму 14,2 млн. грн. про стягнення заборгованості за спожиті комунальні послуги. Фактично виконані 1 894 впровадження на суму 5,7 млн. грн. Здійснено 79 рейдів за 455 адресами, проведено опис майна за 48 адресами на суму 355 тис. грн.

   Тож, шановні мешканці Саксаганського району та в цілому м. Кривого Рогу, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості або відключення від

систем газопостачання, водопостачання та водовідведення, просимо Вас вчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому.

   Бажаємо щоб у Ваших оселях було завжди тепло і затишно.