Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як користуватися публічною кадастровою картою України

Відповідно до ст. 36  Закону України «Про державний земельний кадастр» держава забезпечила доступ до основних даних державного земельного кадастру. В публічній кадастровій карті України (https://newmap.land.gov.ua) можна знайти інформацію про кадастровий номер земельної ділянки, її межі, площу, форму власності, цільове призначення, згідно із класифікатором.

Пошук земельної ділянки можна робити за кадастровим номером або за місцезнаходженням земельної ділянки. Для того, щоб знайти земельну ділянку за кадастровим номером, необхідно ввести цифри розділеного двокрапками 19-значного номера земельної ділянки в горизонтальну форму для пошуку. Форма для пошуку розміщена горизонтально в верхній частині вебсторінки.

Для прикладу, кадастровий номер земельної ділянки виглядає так: 3220882600:03:001:0122. Його можна знайти, серед іншого на обороті державного акту про право власності на земельну ділянку, над планом земельної ділянки.

Якщо Ваш державний акт рожевого кольору, виданий до 2004 року та не містить кадастрового номеру, то в цьому випадку необхідно буде провести роботу з присвоєння кадастрового номеру. Підставою для присвоєння кадастрового номеру в такому випадку є розроблена технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі на місцевості.

Щоб знайти земельну ділянку за місцезнаходженням необхідно у пошуковому полі почати вводити назву міста (селища, села). Система автоматично підтягне повну назву у випадаючому списку.

Якщо ви не знайшли своєї ділянки ані за кадастровим номером, ані за місцезнаходженням, то це означає, що вона не внесена до державного земельного кадастру. Наразі внесенням даних щодо земельної ділянки до державного земельного кадастру займається управління Держгеокадастру за місцезнаходженням земельної ділянки. Підставою для внесення земельної ділянки до кадастру є, зокрема розроблена землевпорядною організацією технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), якщо є розбіжності, пов’язані невідповідністю фактичних розмірів, площі, конфігурації ділянки, з даними, що зазначені в державному акті.

У випадку відсутності розбіжностей в розмірі, площі, конфігурації ділянки з даними, які вказані в державному акті, достатньо замовити в землевпорядній організації спеціальний обмінний файл xml та подати його з певним пакетом документів до місцевого управління Держгеокадастру.

За результатом внесення даних земельної ділянки до державного земельного кадастру, управління Держгеокадастру може видати відповідний витяг з кадастру.

Корисно знати, що існує також можливість отримання інформації щодо власника/користувача будь-якої земельної ділянки в режимі онлайн. Для того, щоб дізнатись відомості про власника/користувача земельної ділянки, необхідно знайти земельну ділянку в публічній кадастровій карті за кадастровим номером або місцезнаходженням та пройти коротку процедуру ідентифікації.