Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На варті дитячих квадратних метрів!

Захист житлових та майнових прав дітей залишається першочерговим завданням органу опіки та піклування.

З метою надання консультативної допомоги щодо своєчасного вступу в спадщину та збереження житла за дітьми пільгової категорії службою у справах дітей проведено на базі Криворізької спеціалізованої школи № 118 зустріч-семінар на тему: «Прийняття спадщини дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування» за участю представників нотаріусу, поліції, управління праці та соціального захисту населення. Також було запрошено соціальних педагогів та опікунів (піклувальників) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особливий інтерес у присутніх викликав представник нотаріату, який розкрив питання, що турбували опікунів та піклувальників з питання вступу в спадщину. Представником поліції наголошено на проблемах із підопічними особливо в перехідний підлітковий період, а також ризики самовільного залишення домівки. Корисними виявились поради представника управління праці та соціального захисту населення щодо порядку оформлення опікунами субсидій на житло, закріпленого за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Присутні були вдячні за проведення такої зустрічі-семінару і майже всі дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями дитячі квадратні метри будуть захищені!