Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Забули зняти з реєстрації дитину за попереднім місцем проживання? Ваша реєстрація за новим місцем проживання буде скасована!

Нинішня система реєстрації місця проживання дозволяє реєструвати своє місце проживання за новою адресою з одночасним зняттям з попереднього.

Різні життєві обставини буває змушують залишити місце реєстрації дітей за попередню адресу. Але законодавець однозначно і цілком логічно визначив, що діти мають бути зареєстровані разом з батьками або одним із них.

Якщо після здійснення реєстрації місця проживання особи одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання буде встановлено, що особа не повідомила про реєстрацію місця проживання разом з нею за попередньою адресою малолітніх дітей, реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи скасовується.

У разі виявлення порушення вимог законодавства, спеціалістами органу реєстрації, проводиться перевірка підстав реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, за її результатами складається висновок та приймається рішення про скасування реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи.

Про прийняте рішення особі надсилається письмове повідомлення, в якому зазначаються підстави його прийняття. Особу запрошують на прийом до органу реєстрації для внесення відповідних відомостей до паспортного документа.

Відомості про скасування реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи вносяться до карток реєстрації особи, адресних карток та паспортного документа шляхом внесення запису «скасовано» на штамп, що був внесений до цих документів з порушенням законодавства (штамп реєстрації місця проживання, або штамп зняття з реєстрації місця проживання).