Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про засідання районної комісії з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності

З метою розв’язання проблем розміщення тимчасових об’єктів торговельного, побутового та іншого призначення, раціонального використання земель комунальної власності, з 2012 року в районі діє комісія з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності, що утворена на підставі рішення Криворізької міської ради від 26.12.2012  № 1660 «Про затвердження Тимчасового порядку щодо встановлення меж договору особистого сервітуту під тимчасовими об’єктами для здійснення підприємницької діяльності».

Основним завданням районної комісії є захист інтересів територіальної громади міста від недобросовісного дотримання суб’єктами господарювання чинного законодавства України  у сфері благоустрою та земельних відносин.

Так, 18.08.2023 на засіданні районної комісії розглянуті питання щодо самочинного розміщення тимчасових об’єктів для здійснення підприємницької діяльності біля житлового будинку 33 на мікрорайоні Сонячному (дві споруди), біля будівлі магазину продовольчих та непродовольчих товарів на вулиці Івана Авраменка, 21с, 21т. Були затверджені акти обстежень земельних ділянок за вказаними адресами, які складені 16.08.2023.

Зважаючи на відсутність власників тимчасових споруд на засіданні районної комісії, про яке завчасно їх було повідомлено, комісією вирішено здійснити заходів, згідно з наданими повноваженнями.

Також, на засіданні районної комісії обговорені подальші дії стосовно необхідності демонтажу тимчасових об’єктів за вищезазначеними адресами згідно з Порядком, затвердженим Криворізькою міською радою, у разі невиконання їх власниками заходів  щодо звільнення земельних ділянок та приве-дення їх до  стану,  придатного для  подальшого  використання.