Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні змагання з шахів «Біла тура»

Вже багато років, починаючи з 1966 року, у всьому світі 20 липня традиційно відзначають Міжнародний день шахів. Згідно наукових спостережень, шахи корисні для здоров’я. Вони часто пропонуються психологами, як ефективний спосіб поліпшення функціональності пам’яті, дозволяють розвинути мислення і вирішувати більш складні завдання, легше виробляти нові ідеї. Ця гра не має ні територіальних, ні вікових меж. І юні саксаганці тому підтвердження.

Так 10 липня 2019 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» (директор Ремінський В.І.) відбулися районні змагання з шахів «Біла тура» серед вихованців тимчасових таборів відпочинку з денним перебуванням в рамках літньої спартакіади «Юність-2019», присвячені до Всесвітнього Дня шахів, до яких долучилися 32 учасники (24 юнаки та 8 дівчат) з восьми закладів освіти (Криворізьких загальноосвітніх шкіл №№ 43, 68, 72, 113, 124, Криворізького навчально-виховного комплексу № 35, Криворізької спеціалізованої школи № 107, Криворізької гімназії № 91). Головним суддею змагань виступав вчитель фізичної культури Криворізького природничо-наукового ліцею Скоробогатов Юрій Олександрович.

Згідно з положенням змагання мали статус особистого характеру, за правилами яких усі учасники грали між собою за олімпійською системою на вибування, окремо серед юнаків і дівчат.

За підсумками гри маємо такі результати: І, ІІ та ІІІ місце серед хлопців посіли представники Криворізького навчально-виховного комплексу № 35, І місце серед дівчат посіла вихованка Криворізької загальноосвітньої школи № 72, а ІІ – Криворізької спеціалізованої школи № 107. Крім того вихованець Криворізької загальноосвітньої школи № 43 та вихованка Криворізької загальноосвітньої школи № 124 стали переможцями у змаганнях з шашок.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та подарунками. Подарунки також отримали наймолодші учасники заходу.

Спорт буває різним буває активним, буває інтелектуальним, але має головну ціль – забезпечити здоровий спосіб життя. Тож долучайтеся до спортивної діяльності та будьте здоровими!