Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як прописати дитину без згоди батька

«Прописка» дитини не відбувається автоматично і вимагає участі обох із батьків. Місце проживання дитини можна зареєструвати за місцем проживання батьків, а у випадку, якщо вони зареєстровані за різними адресами – за місцем проживання одного з батьків, однак при обов’язковій присутності або за згоди другого з батьків.

Що ж робити, якщо в сім’ї відсутня злагода і через непорозуміння та ворожі стосунки батьків страждають інтереси дітей. Такою поведінкою один з батьків не лише створює проблему для іншого, а і порушує права та потреби дитини.

Проте, якщо згода між батьками не була досягнута, а дитину потрібно прописати, існує наступний алгоритм дій:

  1. Звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради із заявою про реєстрацію місця проживання дитини. Якщо потрібно ще й зняти з реєстрації , додається заява про зняття з реєстрації місця проживання.
  2. Отримати відмову у виписці та прописці дитини.
  3. Звернутися з позовом до суду.
  4. Після отримання позитивного рішення суду звернутись до відділу реєстрації місця проживання та прописати дитину.

На теперішній час діючим законодавством встановлено певний порядок реєстрації дитини за згодаю батьків,  яке можливе лише за рішенням суду або органу опіки  та піклування.

Нагадуємо, що на період карантину, мешканці мають можливість записатися на прийом до відділу:

-     e-mail: [email protected];

-     skype: [email protected];

-     за телефоном 94-82-15, 097-768-48-83

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, та кожну другу суботу з 9-00 до 16-00 за адресою: вулиця Володимира Великого 32, каб. 112.»

І пам’ятайте, жоден документ не вартий здоров’я, бережіть себе та своїх рідних.