Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Роз’яснення податкового та митного законодавства

Головним управлінням внутрішньої безпеки ДФС викрито чергові факти хабарництва

Наприкінці березня поточного року підрозділом внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області був виявлений факт вимагання неправомірної вигоди службовою особою Чернігівської митниці ДФС.

Встановлено, що хабар вимагався за непроведення митних оглядів транспортних засобів.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Під час одержання хабара у сумі 500 доларів США митника затримано «на гарячому».

А співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Волинській області спільно із працівниками СБУ у Волинській області затримано начальника сектору одного з митних постів  Волинської митниці ДФС під час одержання неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч гривень  через посередника  - митного брокера.

Службова особа вимагала незаконну винагороду за  зменшення митних платежів під час митного оформлення транспортного засобу з рибною продукцією.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за кваліфікацією «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Криворізька центральна ОДПІ

Криворізька центральна ОДПІ

 

За перший квартал поточного року місцеві бюджети Дніпропетровщини одержали майже 3,5 мільярдів гривень

Доходи місцевих бюджетів Дніпропетровської області за січень – березень 2016 року склали 3 мільярди 461,5 мільйонів гривень, що на 24,3%, або на 675,5 мільйонів гривень більше аналогічного періоду 2015 року.

Половину надходжень у місцеві скарбниці Дніпропетровського регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб, його сума склала 1 мільярд 759,4 мільйони гривень.

Також, зростання доходів місцевих громад досягнуто по таким бюджетоутворюючим джерелам як: земельний податок та орендна плата – на 197,5 мільйонів гривень, єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва – на 126,9 мільйонів гривень та акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – на 83,5 мільйонів гривень.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Громадяни Дніпропетровської області задекларували майже 802 мільйони гривень доходів, отриманих у 2015 році

З початку деклараційної кампанії громадянами доходів, отриманих у 2015 році мешканцями Дніпропетровщини, станом на 01.04.2016 року подано понад 15,5 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 801,7 млн. грн.

Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно у 2016 році, становить 26,5 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вона збільшилась на 7,8 млн. грн. Сума військового збору до сплати складає 5,1 млн. грн.

Станом на 01.04.2016 на Дніпропетровщині протягом 2015 року 53 громадянина отримали доходи у сумі, що перевищує 1 млн. грн. Так, загальна сума задекларованого ними доходу становить 220,2 млн. грн., або 27,5% від загальної задекларованої громадянами суми по області. Сума податку на доходи з фізичних ociб до сплати склала 4,4 млн. грн., сума військового збору 0,52 млн. грн.

Криворізька центральна ОДПІ

 

За яких умов у платника акцизного податку припиняється обов’язок з подачі декларацій?

Підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України встановлено, що платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

При цьому платник податків зобов’язаний за кожний звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є (пункт 49.2 статті 49 Кодексу).

Платники, визначені підпунктом 212.1.15 пункту 212.1 статті 212 Кодексу, а також платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді (пункт 49.21 статті 49 Кодексу).

Отже, якщо платник не є особою, яка реалізує пальне або здійснює діяльність, яка не ліцензується, тобто у нього відсутні діючі (у т.ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією та у звітному періоді у такого платника не виникли об’єкти оподаткування, або не з’явились показники, що підлягають декларуванню, то платник у такому звітному періоді не зобов’язаний подавати декларацію з акцизного податку.

Криворізька центральна ОДПІ

 

У 2016 році набрали чинності зміни до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність»

01.01.2016 набрав чинності Закон України від 24.12.2015 №905-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Законом №905, зокрема, статтю 29 Закону України від 16.04.1991 №959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність» щодо заходів у відповідь на дискримінаційні або недружні дії інших держав доповнено положенням наступного змісту:

«У разі якщо дискримінаційні та/або недружні дії щодо України застосовуються державою, визнаною Верховною Радою України державою – агресором та/або державою – окупантом, заходи у відповідь, визначені частиною третьою цієї статті, можуть застосовуватися за рішенням Кабінету Міністрів України.

Додатковими заходами, що можуть застосовуватися у відповідь, є:

заборона зовнішньоекономічних операцій або встановлення обмеження на їх здійснення;

скасування тарифних пільг (тарифних преференцій) щодо ставок Митного тарифу України шляхом зупинення звільнення від оподаткування ввізним митом, застосування пільгових чи повних ставок ввізного мита або скасування тарифних квот.

Кабінет Міністрів України приймає рішення про застосування заходів у відповідь на дії держави – агресора та/або держави-окупанта без дотримання вимог частин четвертої – дев’ятої цієї статті.

Рішення про застосування заходів у відповідь на дії держави – агресора та/або держави – окупанта має містити строк їх застосування, крім випадків застосування заходів, що призводять до припинення прав, та інших заходів, які за змістом не можуть застосовуватися тимчасово».

Криворізька центральна ОДПІ

 

На Дніпропетровщині до бюджету забезпечено надходження ПДФО та ЄСВ у сумі понад 760 тис. грн.

Протягом І кварталу 2016 року фахівцями органів ДФС Дніпропетровщини перевірено 96 суб’єктів господарювання з питань дотримання норм законодавства при виплаті заробітної плати. У 92 випадках встановлено порушення при нарахуванні, утриманні та своєчасності перерахування податку на доходи фізичних осіб, у 19 випадках – єдиного соціального внеску.

За підсумками проведених перевірок співробітниками ДФС Дніпропетровської області донараховано 13,3 мільйони гривень, в тому числі: 12,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 536,8 тисяч гривень єдиного соціального внеску, за результатами яких вже надійшло до бюджету 763,0 тис. грн.

Крім того, за 3 місяці поточного року підрозділами ДФС Дніпропетровської області під час перевірки діяльності 748 суб’єктів господарювання виявлено 2 тисячі 499 найманих осіб, не оформлених у відповідності до діючого законодавства. За рахунок оформлення трудових відносин з найманими особами роботодавцями забезпечено додаткові надходження з ПДФО та ЄСВ на загальну суму 1 мільйон 354 тисячі гривень.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Про порядок заповнення граф 4, 5, 6 та 7 податкової накладної з 01.04.2016

З 01.04.2016 податкова накладна складається за формою та у порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за №137/28267 (далі – Порядок №1307).

Пунктом 201.2 статті 201 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями (далі – Кодекс) визначено, що форма та порядок заповнення податкової накладної затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Порядком №1307 передбачено, що податкова накладна та додатки до неї складаються в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.

Державною фіскальною службою України на головній сторінці офіційного веб-порталу (http://sfs.gov.ua) у розділі «Повідомлення та нагадування» надані роз’яснення щодо порядку заповнення граф 4, 5, 6 та 7 податкової накладної, починаючи з 01.04.2016

Криворізька центральна ОДПІ

 

До уваги платників єдиного внеску, призваних на військову службу

Законом України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», внесені зміни, зокрема, до Закону України від 08.07.2010 №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Зазначені зміни набрали чинності 1 січня поточного року.

Так, Законом №2464 визначено, що під час особливого періоду, визначеного Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» для платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, визначених у статті 4 Закону №2464, призваних на військову службу під час мобілізації або залучених до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їхньої військової служби зупиняється застосування норм статті 25 Закону №2464, якою визначена процедура стягнення єдиного внеску.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Фізична особа – платник податку має право на отримання довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи

Пунктом 179.12 статті 179 Податкового кодексу України визначено, що за зверненням платника податку на доходи фізичних осіб контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи, про сплату податку та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку.

Форма такої Довідки та Порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 №795, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09.01.2014 за № 8/24785.

Для отримання Довідки платник податку подає до контролюючого органу декларацію за податковою адресою.

Довідка видається за зверненням платника податку у десятиденний строк на підставі поданої декларації, а для платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – протягом тридцяти календарних днів після надходження декларації та сплати належної суми податку.

Для фізичних осіб – платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, Довідка дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі за наявності документа, що посвідчує особу.

Криворізька центральна ОДПІ

 

З початку року 51,4% судових справ вирішено на користь держави

Переважну більшість спорів, що перебувають на розгляді в адміністративних судах різних інстанцій, становлять податкові спори. Станом на 1 квітня 2016 року в судах за участю територіальних органів ДФС Дніпропетровської області перебувало на розгляді 10642 справи різних категорій на загальну суму 11,7 млрд. грн. Розглянуто з початку року 336 справ на суму 539,1 млн. грн., з них 153 справи на суму 296,2 млн. грн. вирішені на користь територіальних органів ДФС області.

Із загальної кількості за позовами до територіальних органів ДФС Дніпропетровської області більшу частину складають справи про визнання недійсними (нечинними) податкових повідомлень – рішень.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Яка сума нарахованого доходу відображається у рядку «Військовий збір» розділу II податкового розрахунку за формою 1ДФ?

Порядок відображення відомостей у розділі II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» податкового розрахунку за формою №1ДФ визначено пунктом 3.11 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за №111/26556.

Так, у рядку «Військовий збір» розділу II відображається у грошовій формі (у гривнях з копійками) загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються вираженій у національній валюті.

Відомості про фізичних осіб – платників податку, яким нараховані доходи та з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Податковою міліцією вилучено синтетичних тканин на суму 17,8 млн. гривень

Співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.212 КК України, проведено обшуки на території митного посту "Західний" Київської митниці.

Під час обшуку вилучено 11 вантажних контейнерів, митне оформлення яких здійснювалося однією з комерційних фірм. У контейнерах знаходилися тканини синтетичні на загальну суму 17,8 млн. гривень.

На вилучений товар накладено арешт, тривають слідчі дії.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Контакт-центр ДФС – один з кращих кол-центрів центральних органів виконавчої влади

Контакт-центр Державної фіскальної служби посів друге місце в рейтингу телефонних «гарячих ліній» центральних органів виконавчої влади, який проводився Всеукраїнським громадським об’єднанням ГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Одеським суспільним інститутом соціальних технологій у 2014-2015.

Такий громадський моніторинг здійснювався для визначення ефективності діяльності «гарячий ліній» та пошуку шляхів удосконалення їх роботи.

Експерти оцінювали діяльність кол-центрів за трьома групами показників: «Нормативне та організаційне забезпечення роботи телефонних «гарячих ліній», «Інформаційна відкритість та доступність органів виконавчої влади щодо роботи їх телефонних «гарячих ліній»», «Якість роботи телефонних «гарячих ліній».

Участь у рейтингу брали 30 контакт-центрів, серед яких перше місце посів Урядовий контактний центр.

Контакт-центр ДФС і надалі покращуватиме свою роботу для задоволення законних прав та інтересів платників податків. 

Криворізька центральна ОДПІ

 

На Київщині припинено діяльність конверт-центру, через рахунки якого проконвертовано 52 млн. гривень

Податковою міліцією Київської області спільно зі співробітниками прокуратури області під час проведення заходів по кримінальному провадженню, зареєстрованому за ст.358 та ст.190 КК України, припинено діяльність конвертаційного центру.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рік через розрахункові рахунки, відкриті в філії комерційного банку, склав понад 52 млн. гривень, сума сформованого ризикового податкового кредиту з ПДВ складає 8,7 млн. гривень.

У ході проведених обшуків вилучено 1,1 тис. доларів США і 81,9 тис. гривень готівкою, 21 печатку підприємств, 6 одиниць комп’ютерної техніки, 7 мобільних телефонів та тіньову документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Накладено арешт на розрахункові рахунки із залишком коштів 620 тис. гривень.

Тривають слідчі дії.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Ліквідовано конвертаційний центр, який «допоміг» підприємствам сформувати ризиковий податковий кредит на 5 млн. гривень

Співробітниками податкової міліції Київської області в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.27 та ст.212 КК України, ліквідовано конвертаційний центр. Для своєї протиправної діяльності порушники створили та зареєстрували низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.

Клієнтами центру були підприємства реального сектору економіки, які перераховували на рахунки фіктивних підприємств кошти за нібито надані роботи та послуги. В подальшому кошти знімалися готівкою та передавалися учасникам конвертації, за винятком 10-12% у якості винагороди.

Податковий кредит транзитно-конвертаційних СГД формувався переважно за рахунок використання псевдооперацій з придбання товарно-матеріальних цінностей у суб’єктів господарювання реального сектору економіки та підприємств, що здійснюють свою діяльність у сфері сільського господарства.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рік через розрахункові рахунки, відкриті в низці банківських установ, склав понад 30 млн. гривень, сума сформованого ризикового податкового кредиту з ПДВ складає 5 млн. гривень.

У ході проведених обшуків вилучено 5 тис. доларів США, 5 печаток підприємств, 2 електронних носії інформації, 3 одиниці комп’ютерної техніки, 3 мобільні телефони та тіньову документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Слідчі дії тривають.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів необхідно подати до 10 травня 2016 року

Форми звітності з виробництва й обігу спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49.

Таку звітність подають суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на види діяльності, пов’язані з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Звіти складаються окремо за кожний місяць до 10 числа місяця, що настає за звітним, та подаються до органів фіскальної служби за основним місцем обліку суб’єкта господарювання.

Відповідно до Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та / або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Криворізька центральна ОДПІ

 

З 1 травня збільшується мінімальна заробітна плата та мінімальний страховий внесок

З 1 травня 2016 року в Україні збільшуються розміри прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати з 1378 грн. до 1450 грн.

Ставка для нарахування єдиного соціального внеску з 1 січня 2016 року становить 22% до визначеної бази нарахування. В пункті 5 статті 8 Закону Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» установлено порядок нарахування єдиного соціального внеску, якщо база його нарахування не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід. В такому випадку сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), і ставки ЄСВ (22%).

Тому з 1 травня розмір мінімального страхового внеску становитиме 319,00 грн. (1450 грн. *22%).

На рівні мінімального страхового внеску повинні сплачувати ЄСВ за себе фізособи – підприємці платники єдиного податку та самозайняті особи.

Також зміниться максимальний розмір доходу, на який потрібно нараховувати ЄСВ: з 1 січня 2016 року він становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених в місяць нарахування доходу. Тобто з 1 травня він дорівнює 36250 грн. (1450 грн. * 25).

Відповідно збільшиться максимальний розмір нарахованого ЄСВ. З 1 травня він складе 7975 грн. (36250 грн. * 22%) або 3048,63 грн. (36250 грн. * 8,41%) при нарахуванні ЄСВ на зарплату працівника-інваліда, якщо роботодавцем є юридична особа.

Криворізька центральна ОДПІ

 

За заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток за результатами 2015 року нараховується лише пеня

Криворізька центральна ОДПІ звертає увагу, що у разі, якщо за даними перевірки результатів діяльності платника податку на прибуток у 2015 році контролюючим органом встановлено заниження податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств, що виникло внаслідок порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій з податку на прибуток підприємств, відповідно до п. 31 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) штрафні санкції, передбачені статтею 123 ПКУ, до платника податку на прибуток підприємств не застосовуються.

На суму донарахованого контролюючим органом грошового зобов’язання нараховується пеня, передбачена ст. 129 ПКУ.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Декларування доходів, одержаних в іноземній валюті

Сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку – отримувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію та сплатити з одержаних доходів податок на доходи та військовий збір.

Доходи, одержані в іноземній валюті перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

За підсумками 2015 року сума іноземного доходу оподатковується податком на доходи за ставкою 15%. Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.

Якщо загальна сума отриманих у звітному місяці доходів, перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (у 2015 році 12180 грн.), ставка податку на доходи становить 20%.

У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік, та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Сума податку на доходи та військового збору, зазначена у податковій декларації за 2015 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2016 року.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Про нові можливості Електронного кабінету платника

Платникам акцизного податку з реалізації пального в своєму особистому кабінеті надано можливість користуватися новим розділом, створеним в рамках функціонування Системи електронного адміністрування реалізації пального (СЕА РП).

У новому розділі СЕА РП можна переглянути проведені операції в системі електронного адміністрування реалізації пального (дані Реєстру операцій обсягів пального із застосуванням необхідних фільтрів, у т.ч. в розрізі типів операцій та кодів товарної підкатегорії згідно з УКТЗЕД), а також перевірити поповнення та стан електронного рахунку (дані Реєстру сум акцизного податку).

Криворізька центральна ОДПІ

 

Про зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску

Криворізька центральна ОДПІ інформує платників про зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників затверджені наказом Міністерства фінансів України від 03.03.2016 року №308.

Зокрема, внесено зміни до процедури зняття з обліку платників єдиного внеску – юридичних осіб (відокремлених підрозділів) та фізичних осіб – підприємців.

Вказаними змінами передбачено, що у разі отримання від державного реєстратора відомостей про проведення реєстраційної дії щодо початку проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації контролюючий орган протягом 30 календарних днів з дати надходження таких відомостей надсилає державному реєстратору відомості про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою №11-ЄСВ (додаток 3 до Порядку).

Після внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру запису про проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації контролюючий орган здійснює зняття з обліку платника єдиного внеску.

Дата зняття з обліку відповідає даті закриття інтегрованої картки платника єдиного внеску або даті отримання відомостей державного реєстратора про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи у разі, якщо на дату отримання таких відомостей закрито інтегровану картку такого платника.

Дані про зняття з обліку платника єдиного внеску передаються до державного реєстратора.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Роман Насіров: ДФС вдалося скоротити час оформлення митних декларацій

Голова ДФС Роман Насіров під час зустрічі з Генеральним Директором Податково-митної адміністрації при Міністерстві фінансів Австрії Паном Гансом-Георгом Крамером повідомив про головні досягнення служби у митному напрямі за 2015 рік та 1-й квартал 2016 року. 

За його словами, із загальних надходжень митних платежів до Державного бюджету України у 2015 році  надходження від митниці склали 202,3 млрд грн., що на 5,1 млрд грн. більше від визначеного показника на рік. У першому кварталі 2016 року ДФС зібрано 140,7 млрд грн., з них митні надходження склали 50,8 млрд. грн., що на 3,5 млрд. грн. більше від запланованого.

«Сьогодні набагато спрощено процедуру оформлення митних декларацій. 96% документів для митного оформлення подаються в електронному вигляді, 85% декларантів оформлюються за першим методом. Крім того, значно скорочено середній час оформлення митної декларації: оформлення декларації на експорт займає 1 годину, на імпорт – 2 години 14 хвилин, декларація без додаткового контролю оформлюється за 15 хв., а попередні декларації - в автоматичному режимі», - зазначив Роман Насіров.

Він додав, що завдяки таким показникам за період 2015 та 1-го кварталу 2016 було оформлено 3,4 млн декларацій, з них 1,8 млн – імпортні, 1,1 млн – експортні та 502 тис. – транзитні. 

Криворізька центральна ОДПІ

 

У Дніпропетровську щомісячно «прокручувалось» від 1,5 до 3 млн. грн. через тіньові операції з металобрухтом

Співробітниками податкової міліції Харківської області під час розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.212 КК України, викрито групу осіб – мешканців м. Дніпропетровська, які здійснювали незаконну діяльність з придбання металобрухту.

Порушники закуповували металобрухт у населення, але в документах продавцями зазначали низку фірм, які, у свою чергу, мали ознаки фіктивності.

Отриманий товар передавався до реально існуючого суб’єкта господарської діяльності, що входить до складу відомого концерну,  який здійснює переробку металобрухту. Щомісячний обіг тіньових операцій складав від 1,5 до 3 млн. гривень.

У ході проведених обшуків у транспортних засобах, офісних приміщеннях, пунктах прийняття металобрухту та за місцями проживання фігурантів провадження вилучено 950 тис. гривень готівкою та автомобіль „Mersedes-Benz”.

Тривають слідчі дії.

Криворізька центральна ОДПІ

 

Про роботу антикорупційного сервісу «Пульс»

Протягом І кварталу 2016 року від сервісу "Пульс" на розгляд до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області надійшло 150 інформаційних карток зі зверненнями від фізичних і юридичних осіб щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників територіальних органів ДФС з проблемами, що стосуються податкового адміністрування. Усі інформаційні картки виконано своєчасно у встановлений термін.

У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року загальна кількість звернень платників податків на антикорупційний сервіс «Пульс» зменшилась на 16 одиниць або на 10,6 відсотків.

Найбільша кількість звернень у І кварталі 2016 року надійшла з питань звітності та реєстрації накладних, системи електронного адміністрування ПДВ, роботи органів ДФС.

Випадків формального розгляду та порушення термінів розгляду інформації, яка надходить на сервіс «Пульс» за І квартал 2016 за даними ІДД ДФС України не виявлено.

Основними завданнями при опрацюванні звернень, що надійшли на Пульс є: оперативний розгляд звернень, недопущення формального підходу у вирішенні питань заявників та неприпустимість тиску на заявників після звернення на сервіс.

Криворізька центральна ОДПІ