Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні мешканці міста!

   На сьогодні в місті виникла надзвичайна ситуація.

   Внаслідок накопичення боргів по оплаті за воду перед КП «Кривбасводоканал» з боку мешканців Кривого Рогу вже в найближчі дні ДТЕК «Дніпрообленерго» планує припинити постачання електроенергії на насосні станції підприємства.

   В результаті чого мешканці міста можуть залишитись без централізованого водопостачання.

   Керівництво КП «Кривбасводоканал» у даній ситуації змушене перейти від прохань до більш жорстких заходів до боржників.

   За інформацією начальника служби водозбуту КП «Кривбасводоканал» Світлани Кіслової - з ранку понеділка на кожному під’їзді вивішуються оголошення, в яких мешканці Кривого Рогу попереджаються про сформовану ситуацію. В оголошеннях зазначається сума заборгованості за спожиту воду по кожному будинку.

   Також Світлана Кіслова зазначає, що комунальні установи міста - садки, лікарні, школи повністю розрахувалися за воду і боргів не мають. Більше того, виконкомом Криворізької міської ради вже виділено 5 мільйонів гривень підприємству з міського бюджету. Проте, борг населення на сьогодні становить 112,6 мільйонів гривень. Близько 100 мільйонів гривень підприємство заборгувало за електроенергію перед «Дніпрообленерго». Тому подачу електроенергії на насосні станції енергетики можуть припинити в будь-який день.

   Вона підкреслила, що найближчим часом до неплатників застосовуватимуться штрафні санкції - «Ми будемо змушені застосувати до злісних неплатників, у яких, як ми бачимо, є всі можливості розрахуватися, примусові заходи. Це стосується арешту майна, у тому числі автомобілів, побутової техніки і т. д. Також ми будемо застосовувати систему «Бар’єр», яка перекриє в квартирах боржників каналізацію.

   Наша принципова позиція - найбільш заможні люди повинні платити за спожиті послуги насамперед. А в даний момент найбільш дисциплінованими платниками є пенсіонери. Тому ми закликаємо всіх переглянути стан своїх боргів по воді і погасити заборгованість».

   Тож, з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації  - припинення подачі води споживачам міста, виконком Саксаганської районної у місті ради звертається до всіх мешканців району та міста в цілому з проханням термінового погашення заборгованості платежів за водопостачання та попередження їх подальшого накопичення.