Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та профзахворювань на підприємствах, в організаціях і установах Саксаганського району за І квартал 2013 року

   Протягом І кварталу 2013 року на підприємствах району фактично сталося та обліковано відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кривому Розі шість  випадків виробничого травматизму, під час яких постраждав шість працівників.

   Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком у звітному періоді не сталося.

   Найбільша кількість випадків виробничого травматизму сталася на                промислових підприємствах – три випадки або 50 % від загальної їх кількості, а саме на: ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання»,  ТОВ «Криворізький електроремонтний завод», ВП «КЗРА «Промагрегат» ПАТ «Металургтрансремонт».

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах і в установах району за І квартал 2013 року в порівнянні з відповідним періодом 2012 року показав, що загальний рівень травматизму зменшився на два випадки, кількість травмованих – на два.

Основними причинами виробничого травматизму є невиконання вимог інструкції з охорони праці, особиста необережність потерпілого, невиконання посадових обов’язків  – 75% та інші.

   Протягом І кварталу 2013 року зареєстровано два випадки профзахворювань у працівників ПрАТ «КЗГО» (віброхвороба та радикулопатія).

Кількість професійних захворювань на підприємствах району за І квартал 2013 року в порівнянні з відповідним періодом 2012 року залишилась без змін.