Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зарахування до страхового стажу періодів навчання

Так як студенти навчальних закладів не належать до категорії осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, відповідно і періоди навчання з 01.04.2004 до страхового стажу не зараховуються.

Проте, якщо ви були студентом до 01.01.2004, роки навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховуватимуться до вашого страхового стажу.

Періоди навчання підтверджуються дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, які видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання.

За відсутності в документах таких відомостей приймаються довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального періоду або окремих його етапів.

Варто зауважити, що період навчання до 1 січня 2004 року зараховується до загального стажу лише за денною формою.

 За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 А, телефон 098-360-20-04, 94-72-42, або пишіть на електронну пошту: [email protected]