Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Субсидію можуть призначити за наявності боргу за житлово-комунальні послуги.

Житлова субсидія не призначається, якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком.

При цьому строк позовної давності має бути дійсним, а загальна сума заборгованості - перевищувати 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Коли можуть призначити субсидію, якщо є борг:

- житлова субсидія із наявною заборгованістю за житлово-комунальні послуги призначається за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі);

-  житлову субсидію за наявності боргу може бути призначено за рішенням комісії виконкому районної у місті ради по вирішенню питань, пов’язаних з наданням населенню субсидій і державних допомог, з урахуванням конкретних обставин, що склалися у родині (наприклад, обставини, спричинені інвалідністю, станом здоров’я, довготривалою хворобою заявника або членів його сім’ї).

Рішення про призначення житлової субсидії в таких випадках приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Для більш детальної консультації  необхідно звернутись за телефонами єдиної приймальні 94-72-42, 0983602004 або за адресою управління праці та соціального захисту населення: вул. Софії  Перовської, 16 а.