Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Яка довідка необхідна саме Вам?

Для кожної мети законодавство передбачає різний обсяг інформації стосовно особи. Для чого організації та підприємства вимагають надати відповідні довідки.

Відділ реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради нагадує, які довідки можливо отримати мешканцям району.

Відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» органом реєстрації видається особі за її вимогою довідка про реєстрацію місця проживання та підтверджує реєстрацію місця проживання або перебування особи.

Кожна особа має право на доступ до своїх персональних даних, внесених до реєстрів, а також інші права щодо своїх персональних даних, передбачені Законом України “Про захист персональних даних”.

Тож, кожна зареєстрована особа може особисто отримати довідку про реєстрацію місця проживання.

Часто для отримання довідки звертаються родичі особи.

Відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” та п. 2 ст. 21 Закону України «Про інформацію» конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб’єктів владних повноважень.

Тож, одержання довідки про реєстрацію місця проживання третіми особами можливо лише законними представниками, при цьому необхідно надати документ, який засвідчує його повноваження.

Також, не мають можливості отримати довідки бабусі та дідусі для своїх онуків, оскільки законними представниками дітей, відповідно до Сімейного Кодексу України, є батько та мати.

Дуже часто стає питання щодо отримання довідки про склад сім’ї за формою № 3.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2016 № 861 виключено форму № 3 з переліку документів.

Тобто, з грудня 2016 року довідка за Формою № 3 (про склад сім’ї) втратила чинність.

Однак, за різних обставин необхідно підтвердити кількість осіб, зареєстрованих у квартирі.

Довідку про зареєстрованих осіб за адресою має право отримати власник квартири при наявності правоустановчих документів.

У разі, якщо у квартирі зареєстровані повнолітні особи, вони повинні бути присутні разом з власником та надати згоду на передачу персональних даних.

Відповідно до статті 13 Постанови Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації до Єдиного державного демографічного реєстру», надання органами реєстрації відомостей про місце проживання особи та інших персональних даних здійснюється виключно у випадках, передбачених законами України, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини або за згодою самої особи на запит за формою.

Тож, у інших випадках, отримання довідок можливо лише за запитом органу державної влади.

Для отримання довідок, Ви може звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради щоденно (крім суботи та неділі) з 09.00 до 16.15, вівторок з 09.00 до 20.00 за адресою: вулиця Володимира Великого, буд. 32, каб. 112.