Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Педагогічний рецепт проти дитячої злочинності

   В усі часи актуальною проблемою являється підліткова злочинність. Адже проблема підліткової злочинності стоїть не тільки перед працівниками міліції, а і перед всім суспільством в цілому, бо підлітки — це наші діти, а діти наше майбутнє. Так яке може бути майбутнє, якщо в такому ранньому віці вони стають на злочинний шлях.

Факт зростання в 2013 році рівня дитячої злочинності  в Саксаганському районі не може не турбувати  батьків, які мають дітей, педагогів, працівників органів місцевого самоврядування та міліції.

   Сьогодні спеціалісти розуміють, що не можна покращити ситуацію з дитячою злочинністю за допомогою лише засобів карно-правового впливу на неповнолітніх порушників. Потрібна комплексна система заходів правосуддя та соціальних програм, яка передбачатиме ефективний вплив на поведінку таких дітей через їхнє оточення. Тут на допомогу приходять фахівці позашкільних навчальних закладів і спортивних шкіл.

   13 лютого поточного року  на базі комунального позашкільного закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» відбулася  зустріч для неповнолітніх «Педагогічний рецепт проти дитячої злочинності» за участю представників служби у справах дітей, кримінальної міліції у справах дітей, виконавчої інспекції РВВС, відділу освіти та  всіх позашкільних навчальних закладів району.       

   Зустріч була наповнена духом взаємодії дітей, які скоїли правопорушення чи злочини, або перебувають у групі «ризик» та  керівниками  гуртків і секцій, головним напрямком  яких є виховний вплив на особистість в системі: «особистість - сім’я – школа - позашкільні виховні інститути-суспільство». Діти Саксаганського району залюбки записувалися в гуртки та спортивні секції.