Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дитині потрібна сім’я!

Кожному із нас потрібна сім’я. Сім’я – це перша сходинка на шляху дитини у доросле, самостійне життя. Сім’я – це не тільки захист і підтримка, розвиток і формування особистості в цілому, а й основний осередок суспільства, природне середовище для людини. Саме від сім’ї залежить, яким буде наше майбутнє, наше суспільство. Адже мудрість батьків - дати дитині надію на щастя. Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.

Не тільки зусилля держави, а й громадськості повинні бути спрямовані на благополуччя і добробут дитини та сім’ї.

Так протягом 2018 року вісім дітей, які перебували на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службі у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради усиновлені громадянами, 25 дітей влаштовано під опіку, одна дитина влаштована в прийомну сім’ю, три дитини влаштовано в дитячі будинки сімейного типу.

Нещодавно пройшли новорічні заходи на яких були присутні представники державних установ, волонтери та небайдужі люди, метою відвідування заходів стало бажання дорослих подарувати святковий настрій та новорічні подарунки. Діти, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, вітали гостей новорічними піснями, віршами, колядками. Новорічне диво здійснилося! Але не здійснилося саме найголовніше - діти не отримали в сім’ю, а залишилися в державному закладі.

На жаль, у нашому районі є діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах, і чекають на свого тата та маму.

Якщо у Вас виникло бажання взяти у свою сім’ю на виховання дитину, яка залишилася без батьківського піклування, Ви можете звернутися до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефоном: 94 82 08 або за адресою: вул. Володимира Великого, 32.