Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Розширено перелік житла, яке не враховується при визначенні права на субсидію

Нагадуємо, що при визначенні права на призначення субсидії важливе значення має майновий стан членів домогосподарства та членів їх сімей.

Відповідно до Порядку (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#Text) субсидія не призначається, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства на  1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має у власності більше ніж одне житлове приміщення.

Але і тут є винятки щодо приміщень, які не враховуються, крім того, їх перелік розширено згідно зі змінами, внесеними 15.11.2021. Тож, тепер при визначенні права на призначення субсидії не враховується житло, яке:

розташоване в селі, селищі міського типу;

знаходиться на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній республіці Крим і м. Севастополі, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або тих, що розташовані на лінії зіткнення;

непридатне для проживання, що підтверджено актом обстеження технічного стану житлового приміщення;

розташоване у гуртожитках;

належить на правах спільної сумісної або часткової власності;

отримане дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, за рахунок державного чи місцевого бюджету;

на яке оформлено спадщину, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

З урахуванням таких змін, звертаємо увагу громадян, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії (через наявність у власності двох і більше житлових приміщень, які тепер не впливають на її призначення), що вони мають право повторно звернутись за отриманням субсидії з місяця звернення.