Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Мирний атом»

У грудні 2021 року були  відзначені 35-ті роковини з дня катастрофи планетарного масштабу, дня, який назавжди змінив ставлення до використання мирного атома, долі тисяч людей.

В закладах загальної середньої освіти району були проведені єдині виховні годити, оформлені виставки в бібліотеках. На виховних годинах було зазначено, що завдяки надійній підтримці та розумінню міжнародної спільноти глобального виклику, який випав на долю України, вдалося побудувати Новий безпечний конфайнмент, захисну Арку, яка на 100 років захистить людство від негативного впливу 4-го зруйнованого енергоблоку на життя, здоров’я людей та навколишнє середовище. В закладах дошкільної освіти з дітьми старшого віку були проведенні заняття, бесіди.

Комунальним позашкільним навчальним закладом «Станція юних техніків Саксаганського району» Криворізької міської ради було організовано та проведено творчий конкурс «Безпечний атом» (малюнки, фото, поробки).

Всього на конкурс було надано 50 робіт. Всі роботи були виконані в різних техніках на високому рівні та відображають приклад того, наскільки атомна енергетика може бути небезпечною, а також стати відправною точкою для розвитку, впровадження, створення інших альтернативних джерел енергії. Найбільш активними були учні КЗШ №№ 19, 31, 113, КСШ №№ 107, 118, КГ № 91, КПНЛ, СЮТ Саксаганського району.

Всі надані на конкурс роботи можна переглянути за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1rFCA6GWGRHcErX2jn18Fu0kRtWo-bj9k?usp=sharing