Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про підготовку і проведення заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

   Указом Президента України від 10 листопада 2006 року встановлено День вшанування учасників наслідків аварії на ЧАЕС, який відзначається  щорічно 14 грудня, в день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Станом на 13. 12. 2013  у Саксаганському районі мешкає 916 постраждалих внаслідок  аварії на ЧАЕС.

   У комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» на обслуговуванні перебуває сім громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всі вони обслуговуються вдома двічі на тиждень соціальними робітниками, які надають їм соціально-побутові послуги. До Дня вшанування учасників наслідків аварії на ЧАЕС працівниками зазначеної установи  вручено продовольчі набори особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

   Значна увага приділяється оздоровленню громадян, постраждалих внаслідок  аварії на ЧАЕС.

   За 2013 рік оздоровлено за рахунок державного бюджету 57 громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, та шість  дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» особи зазначеної категорії мають право на щомісячну компенсацію на харчування, компенсацію на харчування сім’ям з дітьми, щорічну допомогу на оздоровлення.            

   У закладах освіти району проведено інформаційно-просвітницькі заходи: єдині виховні години, лекції, тематичні уроки, тематичні виставки в музеях історичного, краєзнавчого профілів; соціальна акція учнівських волонтерських загонів “Наш біль — Чорнобиль”.

   Заступником голови  районної у місті ради Ю. Красножоном  вручено на дому двом учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Грамоти виконкому районної у місті ради та продовольчі набори, депутати районної у місті ради, учні району  привітали вдома  немобільних ліквідаторів 1 категорії та вручили продовольчі набори.

   13. 12. 2013 в сесійній залі виконкому Саксаганської районної у місті ради проведено міські урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС спільно з Криворізькою міською громадською організацією «Союз Чорнобиль України», вшановано пам'ять загиблих покладанням квітів до пам'ятного знаку Криворіжцям- учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   Пріоритетним напрямком у своїй діяльності виконком районної у місті ради визначає реалізацію в районі державної політики щодо соціального захисту чорнобильців, надання дієвої допомоги у вирішенні їх проблем.