Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Якщо є родина - щаслива дитина

Попри те, що наразі ми живемо у ХХІ столітті, сучасна наука та розвиток технологій сягнули високого рівня, у будь-якій державі, в будь-якому суспільстві завжди були, є і будуть діти, які з якихось причин залишилися без піклування батьків. У цьому випадку турботу про таких дітей бере на себе держава і суспільство.

При виявленні дітей, які залишилися без піклування батьків, службою у справах дітей вживаються вичерпні заходи по влаштуванню таких дітей в першу чергу в сім¢ї громадян задля реалізації права кожної дитини виховуватись в сім’ї.

Так, протягом поточного року 15 дітей влаштовано під опіку чи піклування в сім’ї громадян і п'ятеро дітей усиновлено.

Тішить той факт, що кожного року в Україні збільшується кількість людей, які прагнуть усиновити дитину, подарувати родинне тепло малечі, яка волею долі позбавлена піклування власних батьків. Але трапляється, що усиновити дитину з тієї чи іншої причини неможливо. Вихід з такої ситуації за бажання створити для дитини родину – опіка.

Переважно опікун (піклувальник) призначається з осіб, близьких дитині, або інших осіб, з огляду на їх можливість виконувати опікунські обов’язки, враховуючи стосунки, що склалися між кандидатом в опікуни і дитиною. Але службою у справах дітей постійно проводиться робота щодо підбору кандидатів в потенційні опікуни, адже особи, які не є родичами дитини і бажають взяти її під опіку, зобов'язані пройти за направленням служб у справах дітей курс навчання з проблем виховання таких дітей в Криворізькому міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Держава підтримує сім'ї, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для гарантування цих стандартів відповідно до діючого законодавства опікун (піклувальник) має можливість отримувати на дитину державну допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів.

Бажання подарувати частинку свого тепла та родинного затишку дитині, яка позбавлена батьківського піклування – означає зробити дитину щасливою.

Чекаємо всіх небайдужих за адресою:

вул. Володимира Великого,32,

каб. 105, 106, 107, тел. 64-50-15, 64-33-25,

служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради.