Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганський курінь

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

14 жовтня українці святкують відразу три свята і всі вони пов’язані з козацтвом: День захисника Вітчизни, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Не залишилось осторонь і наше місто. У сквері «Героїв» з нагоди Дня Українського козацтва відбулось міське свято «Нащадки Мамая».

Серед різних заходів відбувалося і представлення районами свої куренів.

Ще зранку, з використанням національної і козацької символіки, було оформлено козацький курінь Саксаганського району. В організації локації козацького куреня прийняли участь: комунальні позашкільні заклади: «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях», Центр туризму, краєзнавства, екскурсій учнівської молоді «Мандрівник», ТОВ «Метінвест – Криворізький ремонтно-механічний завод», заклади професійно-технічної освіти району.

Родзинкою заходу став справжній український куліш, зварений на відкритому вогні. Гості локації мали можливість підкріпитись та вирушати на оглядини козацької хати та козацького подвір'я; долучитися до козацьких розваг.