Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Засідання виконкому Саксаганської районної у місті ради жовтень

16.10.2019 у приміщенні виконкому Саксаганської районної у місті ради відбулось чергове засідання виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради.

Питання, які були заслухані на цьому засіданні, стосувались забезпечення сталої життєдіяльності територіальної громади району, збереження законних прав та інтересів громадян, захисту дітей. Всього було розглянуто 32 питання, з них пріоритетними були заслухані три основних.  

Для якісної підготовки житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, котельного устаткування та мереж теплопостачання у березні поточного року на засідання виконкому районної у  місті ради було прийнято рішення, яким затверджено заходи та графіки з підготовки. У зв’язку з цим, було запропановано розглянути питання «Про готовність житлового фонду, об’єктів соціальної сфери та комунального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років», з якого доповідав Олесандр Головченко, начальник управління благоустрою та житлово-комунального господарства. Як зазначив у своїй доповіді О. Головченко: « У цілому, Саксаганський район підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Інформацію про хід виконання рішення запропоновано заслухати у березні 2020року.»

Питання безперебійного постачання енергоносіїв та якісного надання житлово-комунальних послуг у районі ускладняються низьким рівнем розрахунків населенням та значним підвищенням тарифів для всіх категорій споживачів. Тому, питання «Про стан розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги та енергоносії», з якого доповідав Олег Огняник, в.о. завідуючого відділом економіки та промисловості, було дуже актуальним. Присутнім було наведено глибокий аналіз заборгованостей мешканцями, запропоновано  посилити роз’яснювальну роботу про своєчасність оплати за отриманні послуги серед закладів, організацій, мешканців району.

Соціальні пільги є додатковим видом соціального забезпечення. В умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги питання користування пільгами з оплати житлово-комунальних послуг набуває все більшої актуальності. Саме тому,   начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Гугуєва доповідала з питання «Про надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг мешканцям району». Звернула увагу керівниця управління на те, що відповідно до внесених у чинному законодавстві змін управління праці та соціального захисту населення буде самостійно розраховувати суми пільг на оплату житлово-комунальних послуг з урахуванням соціальних норм і надавати їх у грошовій безготівковій формі або, за заявою пільговика, у готівковій формі.

Для участі у засіданні та заслуховування основних питань були запрошені керівники підприємств, установ, організацій різних форм власності міста.

Всі рішення порядку денного були розглянуті та прийняті.