Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення культурно - масових мистецьких заходів у пришкільних таборах закладами культури району

                                                                                                                      «Літечко-літо дощиком вмито,

                                                                                                                       Літечко-літо сонцем зігріто…»

 

Найтепліша та найблагодатніша пора року - це, звичайно ж, літо. Влітку вся природа живе на повну силу. Літо - це пора року, яке радує своїми барвами та різноманітними квітами

У Саксаганському районі із 01 червня 2016 року почали працювати табори із денним перебуванням дітей. Табір із денним перебуванням дітей — одна із масових форм канікулярного відпочинку в умовах школи у період літніх канікул. Це відпочинок дитини, сповнений яскравих вражень і гарного настрою, а літні канікули для школярів – це відновлення здоров’я, наповнення новими силами, розвиток творчого потенціалу, залучення до культурно - освітніх цінностей.

Однією із найважливіших форм роботи у пришкільному таборі - виховна робота. Вона базується на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягає у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи. Реалізація змісту роботи залежить від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та майстерності. Вихователі організовують цікаве та змістовне дозвілля для учнів: конкурси, вікторини, змагання, ігри, походи, екскурсії.

Діти мають змогу розвивати свої творчі здібності, формувати здоровий спосіб життя. План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахуванням побажань дітей. Виховна робота має на меті комплексну реалізацію пріоритетних напрямів виховання, зокрема патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного, які тісно взаємопов’язані, доповнюють одне одного.

Заклади культури Саксаганського району активно долучилися до проведення культурно - масових заходів для вихованців пришкільних таборів. Творчими, веселими масовими програмами, розробленими закладами культури району охоплено кожен пришкільний оздоровчий табір. Станом на 15. 06. 2016 кількість проведених культурно-мистецьких заходів для дітей у пришкільних таборах району становить 43 штуки (планових - 38; позапланових - 5).

Культурно - масові програми для дітей були насичені багатьма різнобарвними веселими програмами: концертами, розважальними програми, конкурсами малюнків на асфальті, інтерактивними ляльковими виставами, народознавчими подорожами, турнірами ерудитів, музичними калейдоскопами та інші. Кількість присутніх – 1075 чол. (в тому числі, 249 – глядачі лялькових вистав КП «Криворізький міський театр ляльок»).

Особливою популярністю користується у вихованців пришкільних таборів художньо-естетичний напрям роботи, бо саме заходи такої спрямованості сприяють розвитку обдарованості, дозволяють дітям реалізувати свої творчі можливості, спробувати себе в різних ролях, проявити свій творчий потенціал.

Розвитку творчих здібностей учнів сприяють різноманітні заняття: малювання, робота з пластиліном, вироби з природного матеріалу, художня вишивка та інше. Також у таборах із денним перебуванням цікавим є краєзнавчий напрям виховної роботи - це різноманітні екскурсії та подорожі стежинами рідного району та міста. Кожного року діти подорожують різними маршрутами та відшуковують нові, ще невідомі їм куточки свого рідного міста.

01 червня 2016 року о 13.00 на фасаді КНВК № 35 відбулося святкове від-криття І зміни пришкільного оздоровчого табору “Країна мрій”, в якому взяли активну участь педагоги та вихованці КПМНЗ “Криворізька міська школа мистецтв № 1”. Для маленьких відпочиваючих було організовано святковий концерт “Цікавий світ навколо тебе”, у якому взяли учні музичного та хореографічного відділів школи. Викладачі художнього відділу для дітей провели конкурс малюнку на асфальті. 02 червня 2016 р. працівниками бібліотеки-філіалу № 24 КЗК «Мі-ська бібліотека для дорослих» було проведено пізнавальну годину «Любіть свята свого народу» у літньому таборі відпочинку КЗШ № 72. Діти прослу-хали цікаву розповідь про походження та традиції святкування народних літніх свят: Трійці, Івана Купала, Іллі, Спаса та іншіх. У бібліотеці-філіалі № 10 КЗК «Міська біблі-отека для дорослих» для дітей пришкільного табору КЗШ №122 було проведено літературний лабіринт «Легше, яскравіше, свіжіше літо». Метою якого було поглиблення знань про бібліотеку, надання відомостей про книгу – історичну пам’ятку людства, історію її виникнення та розвиток книгодру-кування в Україні. Яскрава книжкова виставка заполонила увагу дітей, адже на ній була представлена дитяча література на всі смаки. Особливо радісно вітались книги, які були задані прочитати влітку. Діти з книгами в руках комфортно влаш-тувавшись поринули у казковий світ книги.

Усім маленьким мешканцям Саксаганського району та міста бажаємо щасливого веселого і радісного літа! Цікавих пригод та гарного настрою!