Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

"Тепле та привітне Саксаганське літо"

   Літній відпочинок – це перш за все невід’ємна складова всієї життєдіяльності дитини, у якій гармонійно поєднуються духовно-естетичні, пізнавальні, моральні чинники, це пізнання дитиною життя найбільш природним, безпосереднім способом. Тому, підготовчий процес організації та забезпечення належного відпочинку, оздоровлення і зайнятості дітей та молоді у Саксагагнському районі розпочато ще з весни.

   Одна з масових форм канікулярного відпочинку — це табори з денним перебуванням, що працюють на базі загальноосвітніх закладів району.

   Влітку 2016 року на базі загальноосвітніх закладів району буде працювати 26 таборів з денним перебуванням, в яких зможуть відпочити більше 4000 дітей.

   За рахунок коштів районного у місті бюджету в таборах з денним перебуванням зможуть безкоштовно харчуватися діти із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

   У дитячому оздоровчому таборі «Слава» та «Сонячний», за кошти міського бюджету будуть оздоровлюватися: діти, батьки яких загинули чи перебувають в зоні АТО; діти-інваліди; діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування; діти із родин, які опинилися у складних життєвих обставинах; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей.

   З метою виявлення і поширення кращого досвіду організації літнього відпочинку виконком районної у місті ради буде проводити огляд-конкурс на

кращу організацію дозвілля у таборах з денним перебуванням, які працюють на базі загальноосвітніх закладів району.

   Улітку 2016 року для проведення змістовного та цікавого відпочинку для дітей радо відкриють свої двері позашкільні заклади освіти. На теперішній час розробляються екскурсійні маршрути по нашому місту; цікавою буде робота гуртків декоративно-ужиткового, естетичного, туристсько-краєзнавчого та спортивного напрямків.

   Під час літнього оздоровчого періоду 2016 року для дітей, підлітків і молоді району, на спортивних майданчиках закладів освіти, приватних спортивних об’єктах та на спортивних майданчиках за місцем мешкання населення в мікрорайонах буде організовано проведення районних спортивно-масових заходів і змагань. Серед них: відкриття районної спартакіади «Юність», районний турнір з міні-футболу серед пристосованих дитячих закладів відпочинку,  районний турнір з міні-футболу серед збірних команд колективів фізичної культури підприємств, установ, організацій та закладів, районний спортивно-масовий легкоатлетичний захід, присвячений Всеук-раїнському Олімпійському Дню бігу; районний турнір з міні-футболу серед супермаркетів, районний турнір з футболу «Кубок Друзів 2016» та інші.

   У літній період 2016 року закладами культури району планується проведення культурно-мистецьких заходів - це і конкурсно-розважальні програми, зустрічі з цікавими людьми у бібліотеках району, робота театру ляльок, різноманітні концертні програми.

   «Саксаганське» літо обіцяє бути цікавим та змістовним!


* Примітка; надаємо перелік документів для направлення дітей пільгової категорії до ДП УДЦ «Молода гвардія» та КЗО «Дитячий оздоровчий центр соціальної реабілітації санаторного типу «Перлина Придніпров’я» Дніпропетровської обласної ради»:

- Заява від батьків.

- Копія свідоцтва про народження.

- Медична картка встановленого зразка.

- Довідка про щеплення.

- Довідка з реєстрації місця проживання.

- Інформаційна довідка на дитину.

 - Довідка з відділу освіти виконкому районної у місті ради про те, що дитина не оздоровлювалася за кошти місцевого та державного бюджетів.

- Документ, який підтверджує категорійність дитини.

         

   За довідками звертатися за тел. 64 30 54 або каб 121, 123 виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Мелешкінва, 32).


   Літо — це не тільки пора року, а й стиль життя, який не закінчується ніколи. Тільки щоразу запускається із нового оберту та набирає більшої  швидкості.

   Саксаганське літо 2016 року розпочато!