Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пожежа на вулиці Меркулова

   15 березня о 12:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у багатоквартирному житловому будинку, що розташований на вул. Меркулова.

   Вогнеборці, які прибули за викликом встановили, що пожежа виникла у 3-кімнатній квартирі на останньому поверсі 2-поверхового будинку. У складі ланки газодимозахисної служби рятувальники одразу розпочали гасіння пожежі. Під час розвідки вогнеборці врятували жінку 87-річну жінку, яку медики госпіталізували до Криворізької міської лікарні. Крім того, на момент виникнення пожежі у квартирі перебував ще й 5-річний хлопчик. Рятувальники винесли його з задимленого приміщення й також передали працівникам швидкої медичної допомоги. Але реанімаційні заходи не дали результатів і медики констатували смерть дитини.

   Причину виникнення пожежі наразі встановлюють фахівці.

   Заважаючи на вкрай  трагічну події виконком Саксаганської районної у місті ради звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

   Пам’ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

   Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.