Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Математична сесія в дитячому садочку

Педагоги комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 202 комбінованого типу» Криворізької міської ради поставили перед собою завдання організувати таку пізнавальну діяльність, яка б ставила дитину перед необхід­ністю спрямувати свої розумові зусилля на по­шукове і вибіркове використання наявних у неї знань і вмінь для розв'язання нового конк­ретного завдання. Для реалізації завдань, окреслених у Базо­вому компоненті дошкільної освіти й чинних програмах, вихователі широко використовують інноваційні технології, цікаві нетрадиційні ме­тодики, адаптовані до використання в роботі з дітьми.

Організовуючи освітній простір дошкільнят, що задовольняє пізнавальні потреби кожного ви­хованця, педагогічний колектив закладу  приділяє особливу увагу  вдосконаленню предметно-ігрового середовища. Були створені ігрові осередки, що спонука­ють малят до пізнавальної діяльності. Це куточки інтелектуальних ігор, ма­теріали яких постійно поповнюються. У закладі пройшла «Математична сесія».  Завдання складалися так, щоб забезпечити рівні можливості виконання їх усіма учасниками і сприяти повному виявленню кожним із них досягнутого рівня компетентності у відповідності до вимог програми, за якою працює ЗДО. Були оформлені групи у відповідності до теми заходу, підготовлено репортаж, під час якого ми запросили усіх у відеоподорож на «Математичному експресі» тематичними куточками усіх груп.

Для підготовки заходу всі вихователі отримали сертифікати вебінару  за темою  «Формування математичної компетентності у дітей дошкільного віку». Після чого було проведено пізнавальні шоу, математичні квести, завдання по конструюванню, відео-презентації  для кожної вікової категорії. Діти разом з батьками брали участь в онлайн-виставці малюнків «Живі цифри». Інструктор з  фізкультури  разом з дітьми середніх і старших дошкільних груп  грали у рухливі ігри «Знайди свою цифру», «Я умію». Відбувся математичний флешмоб «Математика в житті».