Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про прийом громадян в умовах карантину

Управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради у період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби, продовжують працювати в штатному режимі із застосуванням відповідних заходів безпеки з урахуванням рекомендацій щодо запобігання поширенню епідемії, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Управліннями в автоматизованому режимі проводяться призначення, перерахунок різних видів державної соціальної допомоги без особистих звернень її одержувачів. На період карантину запроваджено тимчасові особливості обслуговування:

- розміщені оголошення про порядок та режим роботи установи, адреси електронної пошти для звернень громадян, номер телефону координатора в Єдиній приймальні, номер телефону «гарячої лінії» управління;

- прийом громадян у дистанційному режимі (телефоном, поштою, електронною поштою);

- прийом громадян з питань призначення усіх видів державної допомоги за умови дотримання відвідувачами засобів індивідуального медичного захисту у кількості клієнтів, які можуть одночасно перебувати у приміщенні управління, із розрахунку 1 особа на 10 м2 приміщення єдиної приймальні.

Також, заяви про призначення житлових субсидій, державних соціальних допомог можуть бути подані в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням електронного цифрового підпису структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Нагадуємо, що про зміну всіх обставин, які впливають на визначення права та розміру допомоги, отримувачі повинні обов’язково повідомляти органи соціального захисту населення шляхом надсилання письмового звернення поштою, за допомогою засобів електронного зв’язку (електронне звернення) та телефонного зв’язку (0564) 94-72-42.

Звертаємо увагу, що при дистанційному зверненні необхідно обов’язково надати актуальні контактні дані для можливості зворотного зв’язку.

Опрацювання документів проходить щоденно, у разі необхідності із заявником зв’язується спеціаліст з питання, що його цікавить.