Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам’ятка пенсіонеру

Пенсіонери зобов’язані повідомляти органи Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати: про влаштування на роботу, звільнення з роботи, реєстрацію або зняття з обліку як фізичної особи-підприємця. Документами, які підтверджують, що особа не працює є трудова книжка, індивідуальні відомості про застраховану особу, відсутність державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

У разі працевлаштування на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років, виплата пенсії припиняється на весь період роботи на цій посаді у тому числі у випадках, коли робота на цих посадах має місце після досягнення пенсійного віку.

Виплата пенсії припиняється за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду або за рішенням суду у разі:

-                     якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять недостовірні відомості;

-                     смерті пенсіонера;

-                     неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців підряд;

-                     в інших випадках, передбачених законом.

Виплата пенсії поновлюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати.

Якщо пенсіонер не отримав пенсію своєчасно з власної вини, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії. У цьому разі частина суми не отриманої пенсії але не більш як за 12 місяців, виплачується одночасно, а решта суми виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують щомісячного розміру пенсії.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 А, телефон 098-360-20-04, 94-72-42, або пишіть на електронну пошту: [email protected]