Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема

   У рамках міського фестивалю дитячої творчості «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, в Саксаганському районі проходять численні заходи.

   У Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №120 11.02.2014 відбулося літературно-мистецьке свято «Ми тебе не забули, Тарасе». На святі були присутні гості: методист відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради – Золоткова О. М., завідуюча міською дитячою бібліотекою №15 – Степура Н. О., письменники Кривого Рогу: Баранова Л. О., Найденко І. В., Чанін С. В. Глядачі мали змогу переглянути тематичну виставку малюнків «Т. Г. Шевченко очима дітей», послухати юних поетів-переможців конкурсу «Собори наших душ», переглянути театралізовані композиції за творами Т. Г. Шевченка, послухати пісні на його слова. Перед присутніми виступили бандуристи з музичної школи №13 під керівництвом Токаревої Н. Ю.

   Свято пройшло у щирій, дружній атмосфері.

   Школярі залучилися до заходу, спрямованого на вшанування пам’яті, популяризації творчої, письменницької та художньої спадщини Тараса Шевченка, а це сприяє вихованню поваги та любові до видатного українського поета і художника.