Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Увага, адміністративний збір за надання послуг реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання складає!!!

Відповідно до Закону України "Про свободу пересування" реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір: у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку - у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати; у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку - у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати.

Однак з 01.01.2017 на підставі п. 4 розділу ІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 06.12.2016 № 1774-VІІІ " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" мінімальна заробітна плата не застосовується для розрахунку плати за надання адміністративних послуг.

Крім того, зазначеною нормою визначено, що до внесення змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів України щодо незастосування мінімальної заробітної плати для розрахунку розміру плати за надання адміністративних послуг вона застосовується у розмірі 1600 гривень.

Таким чином, адміністративний збір за надання послуг реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання складає:

13 грн. 60 коп. - у разі звернення особи протягом встановленого Законом строку;

40 грн. 80 коп. - у разі звернення особи з порушенням строку.