Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: комітет з фізичної культури та спорту

У 2019 році за програмою шкільних спортивних ігор «Олімпійські надії» серед учнів закладів освіти були організовані та проведені районні змагання з 20 видів спорту, в яких взяли участь близько дванадцяти тисяч чоловік, які в порівнянні з минулим роком, значно покращили результативність юних саксаганців.

Для організації позакласної роботи в навчальних закладах району діють  гуртки фізкультурно-спортивної направленості на загальних засадах. В закладах освіти працюють 30 спортивних секцій за інтересами учнів. Додатково з дітьми та підлітками займаються працівники фізичної культури комунальних позашкільних навчальних закладів: ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ЦТКЕУМ «Мандрівник», ЦДЮТ «Сонях», ЦСДЮМ «Олімп».

Важливу роль в спортивному житті району відіграють приватні та громадські організації: позашкільний заклад «ДЮСШ з футболу «Академія з футболу «Гірник», тренувальна база ФК «Гірник», спортивний комплекс ТОВ «Медіком», спортивний комплекс «КБ75», фітнес клуби «CrossGym» та «Fitcurves», клуб бойових мистецтв «Будокан», більярдні клуби «Імперія», «Підкова», тренажерний зал «Майстер-Клас», учбово-стрілецький тир «Тайга». На базі зазначних закладів району протягом  2019 року діяли секції бодібілдинга, фітнеса, теніса, плавання та футболу.

У районі функціонує мережа спортивних  клубів різних організаційно-правових форм власності, в яких займаються всі охочі до оздоровлення та люди з інвалідністю.

Для проведення фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед людей з інвалідністю, дітей – сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей на пільгових умовах надається вся спортивна база району. Для осіб з обмеженими фізичними можливостями в кожному спортивному закладі району забезпечено доступ у вигляді пандусів та кнопки виклику.

Проводяться  традиційні спортивно-масові заходи,  в  яких активно беруть участь особи з інвалідністю на візках та діти з інвалідністю, які навчаються вдома за індивідуальною формою. Це такі заходи, як:

- легкоатлетичний пробіг по вулиці Володимира Великого присвячений Дню Перемоги;

-  спортивно-масовий захід присвячений Дню захисту дітей;

-  спортивно-розважальний фестиваль «Повір у себе».

Для організації позакласної роботи в професійно-технічних навчальних закладах району та Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі створено 26 гуртків фізкультурно-спортивної направленості та три  спортивні секції за інтересами учнів.       

Значна увага приділяється фізкультурно-оздоровчій роботі за місцем проживання населення та масового відпочинку громадян, що проводиться працівниками фізичної культури позашкільних навчальних закладів, громадських організацій та установ. Щороку, на весні, під час місячника з благоустрою «Спорт для всіх – спільна турбота» до весняно-літнього спортивного сезону приводиться до належного стану вся наявна спортивна база району.

За підсумками міського огляду-конкурсу на кращу підготовку спортивної бази і організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем проживання в літній оздоровчий період 2019 року фізкультурно-спортивна організація Саксаганського району зайняла друге місце.

Виконком Саксаганської районної у місті ради у 2019 році були організовані та проведені: галузева спартакіада серед колективів фізичної культури працівників підприємств, установ, організацій та закладів, районні змагання на Кубок Саксаганського району з волейболу, спартакіада, присвячена Дню народження району, змагання з міні-футболу, футзалу та інші спортивно-масові заходи і змагання, в яких взяли участь близько двох тисяч чоловік.  

З метою залучення широких верств населення до регулярних фізкультурно-оздоровчих занять, комітет з фізичної культури та спорту виконкому Саксаганської районної у місті ради сприяє інформуванню населення через засоби масової інформації, зокрема, шляхом застосування соціальної реклами масового спорту як важливого чинника здорового способу життя оптимальною руховою активністю, що позитивно впливає на здоров’я людини.