Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

А вам потрібна довідка?

Завжди настає час, коли майже кожному з нас потрібна  довідка.  Куди бігти і де її отримати, стає питанням усіх громадян.

Відділ реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради має відповіді на запитання щодо довідок про місце реєстрації, які відповідно до статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» надаються  особі за її вимогою та підтверджують реєстрацію місця проживання.

Але,  щоб отримати таку довідку, виникають складнощі. Кожна особа має право на доступ до своїх персональних даних, які передбачені Законом України «Про захист персональних даних». Тому, наприклад, отримати довідку про місце реєстрації особи  до ID – карток та свідоцтв про народження мають право тільки сама особа або батьки на неповнолітніх дітей. Також можливо отримати довідку про місце реєстрації третьої особи за дорученням цієї особи оформленим в установленому  порядку.

Після зміни реєстрації місця проживання,  громадянам які мають  ID – картку,  необхідно звернутися до Державної Міграційної служби з довідкою про зняття/реєстрацію місця проживання для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

У зв’язку зі змінами до  Закону України «Про запобігання корупції», який набув чинності 18. 10. 2019,  інформація, що зазначається в декларації ст. 46   вписуються відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР).

УНЗР мають громадяни, які вже отримували  ID – картки або біометричні паспорти громадянина України для виїзду за кордон з 2015 року по теперішній час.  Щоб отримати витяг з Єдиного державного демографічного реєстру, в якому буде вписаний УНЗР, необхідно спочатку отримати довідку з місця реєстрації у відділі реєстрації місця проживання громадян, а потім звернутися до районного відділу Державної міграційної служби.