Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: управління благоустрою та житлово-комунального господарства

Щоденна робота управління благоустрою та житлово-комунального господарства спрямована на здійснення контролю та сприянню діяльності комунальних житлових підприємств, установ, закладів району щодо експлуатації, збереження, утримання та ремонту житлового фонду, подальшого розвитку комунального господарства, благоустрою території, прибиранню та ремонту доріг, утриманню зелених насаджень, вивозу сміття, забезпечення житлових будинків та об'єктів соцкультпобуту якісними послугами тепло-, водопостачання, виконання ремонту та заміни мереж теплопостачання, покращення роботи міського пасажирського транспорту та багато інших питань.

За період з січня 2019 року по 30 листопада 2019 року управлінням житлово-комунального господарства розглянуто 4498 звернень громадян, 1663 вхідних листа підприємств, установ, організацій та створено 3117 вихідних листів.

Щосереди на засіданнях районного штабу з підготовки житлового фонду, об’єктів соцкультпобуту та комунального призначення до експлуатації в осінньо-зимовий період вирішуються питання забезпечення мешканців району холодною водою, здійснюється контроль за виконанням графіків ремонтів котелень, теплорозподільчих пунктів, заміни мереж тепловодопостачання, відновленням благоустрою після ремонту інженерних комунікацій, знесенням сухостійних дерев, ремонтом покрівель тощо.

Впродовж періоду з 01. 01. 2019 проводилися інформаційні зустрічі з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), на яких обговорюються актуальні питання щодо змін у законодавстві України, про адміністративні послуги відділу реєстрації місця проживання громадян, правила та порядок їх надання, у тому числі, що надаються в електронному вигляді, про роботу Центру надання адміністративних послуг «Віза», надаються відповідні матеріали.

З метою  сприяння  створення органів  самоорганізації населення та  ОСББ для  активізації  роботи  по  створенню  ОСББ залучалися  органи  самоорганізації населення та громадські організації. Головам ОСББ надавалися роз'яснення щодо порядку прийняття на баланс об'єднань житлових будинків. Станом на 30. 11. 2019 на території району функціонують 92 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.