Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про важливість своєчасної сплати мешканцями Саксаганського району та міста за надані житлово-комунальні послуги та енергоносії

   На сьогоднішній день заборгованість мешканців міста за житлово-комунальні послуги є однією з найбільш актуальних проблем. Тому, що масові неплатежі призводять до занепаду житлового господарства та кожен рік ставлять під загрозу початок опалювального сезону.

          Станом на 01.11.2012 в Саксаганському районі заборгованість мешканців за спожиті енергоносії та комунальні послуги складала                           96,9 млн. грн. У порівнянні з 01. 01. 2012 відбулося зменшення на                                   7,1 млн. грн. за жовтень 2012 року відбулося збільшення на 404,68 тис. грн.,

         Найбільшу заборгованість мають підприємства теплокомуненергетики міста, а саме: КПТМ «Криворіжтепломережа» - 33,7 млн.грн. та ДП «Криворізька теплоцентраль» - 24,7 млн.грн..

         Також існує велика заборгованість, а саме 17,3 млн.грн. у мешканців району перед КП «ЖЕО № 35».

         З метою своєчасної сплати мешканцями району за надані житлово-комунальні послуги та погашення існуючої заборгованості працівниками підприємств-надавачів послуг постійно здійснюється позовно-претензійна робота.

         Так наприклад протягом січня – жовтня 2012 року працівниками юридичної служби КПТМ «Криворіжтепломережа» подано 1 137 позовів до суду на загальну суму 6,7 млн. грн., з них розглянуто 1144 позови на суму – 6,7 млн. грн. Повернуто коштів за рішенням суду на суму 920,9 тис. грн. Стягнуто за вказаними виконавчими документами 920,9 тис. грн.

 

         Працівниками юридичної служби підприємства ДП «Криворізька теплоцентраль» протягом січня – жовтня 2012 року подано 543 позови до суду на загальну суму 2,8 млн. грн., з них розглянуто 266 позовів на суму – 1,4 млн. грн. Повернуто коштів за рішенням суду на суму 1,6 млн. грн., стягнуто за вказаними виконавчими документами 1,5 млн. грн..

 

         Працівниками юридичної служби підприємства КП «ЖЕО № 35» протягом січня – жовтня 2012 року подано 1135 заяв на видачу судових наказів до суду на загальну суму 2,4 млн. грн., з них розглянуто 1028 позовів на суму – 2,3 млн. грн. Повернуто коштів за рішенням суду на суму 492,0 тис. грн., стягнуто за вказаними виконавчими документами 361,1 тис. грн.

         Також працівниками абонентської служби вище зазначених підприємств постійно здійснюється інформаційно-роз’яснювальна робота, а саме: розміщуються матеріали на дошках об'яв на прибудинкових територіях щодо необхідності своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги та недопущення накопичення заборгованості; мешканцям району, у яких налічується борг понад 2,0 тис грн. розносяться повідомлення із зазначенням суми боргу та досудовим попередження; організовуються сходи з мешканцями району та рейди з представниками виконавчої служби.

 

         Тож, шановні мешканці Саксаганського району та в цілому м. Кривого Рогу, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості або відключення від систем газопостачання, водопостачання та водовідведення, просимо Вас вчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому.