Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам’ятаємо…

14 жовтня українці святкують відразу три свята: День захисника Вітчизни, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З давніх давен Пресвята Богородиця вважалася покровителькою воїнів-захисників.

Тому, не випадково, 14 жовтня 2020 року біля пам`ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, зібралися члени Спілки Ветеранів Афганістану та воєнних конфліктів в інших державах Саксаганського району м. Кривого Рогу «Саланг» та представники депутатського корпусу Саксаганської районної у місті ради на чолі з заступником голови районної у місті ради Ігорем Криворотнім.

Щоб мати майбутнє, треба пам'ятати і шанувати своє минуле, яким би гірким воно не було, тому що пам'ять є зв'язуючим ланцюжком поколінь … 

На ліквідацію воєнних конфліктів до інших держав із Саксаганського району було направлено майже тисячу молодих хлопців та дівчат. Найстрашніший з конфліктів це війна а Афганістані. 14 молодих дужих хлопців Саксаганського району не повернулися з тієї війни.

На честь загиблих в Афганістані члени Спілки Ветеранів Афганістану та воєнних конфліктів в інших державах Саксаганського району м. Кривого Рогу «Саланг» висадили 14 молодих горобин.

Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку.