Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День пам'яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

   В районних урочистих заходах, присвячених Дню пам'яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а саме: в урочистій ході по вулиці Мелешкіна та театралізованому мітингу-реквіємі біля меморіального комплексу робітникам і службовцям РУ ім. Кірова, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни, прийняло участь понад 2,5 тис. представників трудових колективів підприємств, закладів, установ, об’єктів малого та середнього бізнесу району.

   В сквері ім. Артема закладами професійно-технічної освіти, культури,  охорони здоров’я, загальноосвітніх навчальних закладів району організовано тематичні виставки, присвячених 71-ій річниці Перемоги, а саме: мистецька акція «Дякуємо за Перемогу», композиція з використанням музейних експонатів «Тихі зорі вічної пам’яті», композиція з малих архітектурних форм «У граниті, бронзі у серцях», фотовиставка «Я стільки горя бачив на війні!», акція «Ніколи знову», виставка зброї ІІ Світової війни ГО «Історико-пошукова організація «Пошук Дніпро», тематичні виставки картин, книжок та малюнків.

   Представниками загальноосвітніх шкіл маленьким відвідувачам районного заходу було виконано нанесення української символіки в стилі «Вody art».

   Суб’єктами господарювання організовано виставку-продаж виробів та сувенірів ручної роботи «Hand made» та тематичну виставку-продаж пряникових виробів.

   Крім того, організовано святкове обслуговування Дня Перемоги торговельними підприємствами району. Гості та мешканці Саксаганського району мали можливість поласувати смачним шашликом, пловом та шаурмою, а для маленьких мешканців району працювали батути, електромобілі, карета з віслюком, здійснювався продаж солодкої вати та поп-корну.