Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу закладів дошкільної освіти

Освітній процес у закладах дошкільної освіти Саксаганського району на період дії правового режиму воєнного стану організовується відповідно до вимог чинного законодавства, Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту) та з урахуванням безпекової ситуації, з застосуванням очної, змішаної та дистанційної форм організації освітнього процесу.

Освітнє середовище, яке створене для малюків  турботливими руками працівників не лише безпечне, а й інформативне, цікаве, змістовне. Заклади дошкільної освіти  є осередками, які дають змогу дітям отримувати не лише знання та практичні вміння для життя, а й психолого-педагогічну підтримку, допомагають не втрачати відчуття приналежності до спільноти.

Головна умова роботи садочків в очному режимі - облаштоване найпростіше укриття, а створення безпечних і комфортних умов перебування дітей в закладах дошкільної освіти є ключовим завданням роботи колективів.

В укриттях закладів в наявності місця для відпочинку дітей, створені ігрові та розвивальні осередки, наповнені дидактичним обладнанням; укриття нагадують звичні для дошкільників групові кімнати, що обладнані меблями та дають змогу малюкам продовжувати здійснювати режимні процеси.

Важлива мета дорослих у час війни – забезпечити малечі щасливе дитинство.