Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЕМОЦІЇ НЕ ЗГАСАЮТЬ!

Неймовірною подією в Саксаганському районі стало проведення благодійно-патріотичного заходу «Саксаганський район. Кожен день заради Перемоги!» в рамках міського мистецького марафону.

11 лютого 2023 року в парку Саксаганському зібралося чимало людей, яких об’єднала одна мета – допомогти захисникам і захисницям України. Всі охочі долучилися до благодійної акції аби придбати дрони Перемоги.

У цьому заході взяли активну участь заклади культури Саксаганського району.

Харизматичний ведучий, режисер творчої складової на Мистецькому майданчику Сергій Мігуша розпочав захід з чудового потужного концертного блоку й аукціону «У сильної армії надійний тил», на якому «з молотка» пішли «мілітарі-лоти». Також до уваги глядачів були представлені лоти – витвори ужиткового мистецтва, кондитерські вироби, продукти бджільництва тощо. Активно брали участь саксаганці та гості району в розпродажі лотів, підіймали ціни до максимуму. Наприклад, самий дорогий лот, який «пішов з молотка» - фарфорова колекційна «Лялька «Дана». Дизайнер ляльки - відомий німецький живописець та скульптор Еда Манн. До пункту прийому волонтерської допомоги  Саксаганського району вона прибула із власної колекції Сеймур Манн. Цей лот продано за шість тисяч гривень.

На концертному майданчику виступали кращі колективи закладів культури району та окремі виконавці. Своїми виступами артисти підбадьорили настрій присутніх. Протягом концерту глядачі без зупинки донатили в Скриньку Перемоги. А коли ведучий розпочав патріотичне караоке «Рідна Україна переможе!», і одна з фіналісток заспівала пісню «Два кольори», глядачі зібрали величезну суму грошенят, які переможниця караоке (переселенка з Донецької області) задонатила до Великої Скриньки Перемоги. Кожен учасник караоке отримав білети на патріотичні кіносеанси «Мирний-21» та «Мавка» від кінотеатру «Олімп».

Мистецькі школи нашого району № 3, 5, 13, школа мистецтв № 1, дитячі бібліотеки та бібліотеки для дорослих, «Криворіжкнига», театр ляльок займали центральні локації, проводячі майстер-класи, акції «Книги купуй – на ЗСУ донатуй!», дарували усім патріотичні подарунки, які зробили своїми руками, оформлювали фотозони «ДНК нації». Міський духовий оркестр зустрічав привітно українськими мелодіями.

Заклади культури проводили майстер-клас з плетіння маскувальної сітки. Велику маскувальну сітку для ЗСУ сплели всі бажаючі під час проведення заходу.

Багато сировини та матеріалів для виготовлення окопних свічок та теплих речей воїнам-героям принесли і працівники галузі культури, долучившись до благодійної акції.

Неймовірною новиною завершувався захід – виступом зіркового гостя – справжнього патріота України, зіркового волонтера – харизматичного та шалено талановитого співака Амадора Лопеса зі своїми драйвовими хітами та патріотичним флешмобом!

Ось так працюємо задля Перемоги! Кожен у своїй галузі! Вдячність всім і кожному, хто долучився до такого необхідного заходу. Емоції й досі не згасають!