Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізьке північне управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області інформує

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини прийняла участь у нараді з представниками державних органів Синельниківського району 

Днями, відбулась робоча нарада представників органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, інститутів громадянського суспільства Синельниківського району Дніпропетровської області за участі в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Твердохлєб Марини. 

Під час заходу сторони обговорили першочергові важливі та актуальні питання, зокрема акцентовано увагу на взаємодії ГУ ДПС з громадами Синельниківського району у минулому році та перспективах співпраці у 2023 році.

Спільне обговорення і вирішення питань, пов’язаних з наповненням бюджетів, податківцями області з представниками органів місцевого самоврядування – це робочий процес, який відбувається на постійній основі.

Твердохлєб Марина підкреслила, що впродовж 2022 року зросли надходження до місцевих бюджетів у порівнянні з 2021 роком. Вона висловила подяку платникам за добросовісну сплату податків, проявлення патріотизму та соціальну відповідальність.

«Стабільні позитивні результати у наповненні бюджетів досягнуті завдяки спільним заходам та тісній співпраці податкової служби з територіальними громадами. Ми завжди готові до співробітництва з бізнесовими колами та громадськістю, які формують утвердження в суспільній думці якісно нового свідомого ставлення до необхідності сплати податків, – зазначила очільниця податкової служби Дніпропетровщини. – Податкові надходження до місцевих бюджетів є основою фінансової спроможності громади та регіону в цілому».

ЕК для громадян» - електронний режим, за допомогою якого можливо комфортно подати декларацію про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що за допомогою Електронного кабінету платник податків мають можливість оперативно комунікувати з податковими органами.

Так, в Електронному кабінеті у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т.ч.  для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей при отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу:

  • скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;
  • мінімізує помилки при заповненні декларації
  • надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Нагадуємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2022 рік подається до 01 травня 2023 року (включно).

 

Натисніть для перегляду повного тексту документа