Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Афганістан, ти серця мого біль»

   До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у загальноосвітніх навчальних закладах району пройшли заходи, присвячені черговій річниці.

    У бібліотеках закладів освіти протягом місяця діяли тематичні виставки  книжок «Афганістан – тяжкі випробування». Ранок 15 лютого 2016 року розпочався з лінійки «Афганістан, ти серця мого біль», на якій учні та вчителі вшанували загиблих учасників бойових дій, поринули в далекий 1979 рік, дізналися про історичні події, пов’язані з цією датою. У кожному навчальному закладі проведено єдині виховні години. Протягом дня учні переглянули документальні фільми про події афганської війни.

У Криворізькій загальноосвітній школі №51 була проведена Інформаційна скарбничка «Ціна чужої війни» для учнів, що входять до шкільного самоврядування «КРАЇНА ЛІДЕРСТВА». В ході даного заходу учні усвідомили, що будь-яка війна у цифрах – це страшно і моторошно, особливо коли не питаючи дозволу в матерів, відправляли синів на війну.

   На базі Криворізької загальноосвітньої школи № 122 традиційно вітали героїв-воїнів, що брали участь у бойових діях на територіях інших держав. Почесними гостями тематичного заходу стали воїни-афганці Павло Андрієнко, Василь Потапов, Сергій Ратушний, а також вдова загиблого військовослужбовця – Лариса Масюк. Теплими словами учні та педагоги школи вітали запрошених, справжнім дарунком для яких стали музично-літературні твори, виконані школярами у цей день.

   Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це – застереження на майбутнє.