Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЗАЛУЧАЙТЕ ГРАНТИ - РОЗВИВАЙТЕ БІЗНЕС!

Наразі підтримка та розвиток підприємництва є одними з ключових завдань для стимулювання розвитку економіки та підвищення рівня життя мешканців міста. У цьому контексті урядові ініціативи та гранти для бізнесу набувають особливого значення, надаючи підприємцям можливість отримати необхідні ресурси для створення та розвитку власної справи. Владою міста, у співпраці з Криворізькою філією Дніпропетровського обласного центру зайнятості, АТ «Державний Ощадний банк» тривають заходи по залученню бізнесу та громадян до участі в урядовій програмі «єРобота» на започаткування та розширення власного бізнесу за напрямами «Своя справа», «Новий рівень» та до отримання міжнародних грантів. Організовано плідну комунікацію з наданням консультацій та супроводу при підготовці документів підприємцям на здобуття грантів. Проводяться круглі столи, тренінги, воркшопи для грантоотримувачів за участю представників органів місцевого самоврядування, центру зайнятості, АТ «Ощадбанк».

Так, протягом 2023 року проведено майже 1200 таких заходів з потенційними грантоотримувачами (понад 2600 учасників). За результатами спільної роботи у 2023 році 109 підприємців отримали кошти на свої рахунки в сумі 40,7 млн грн., з них 5 – це підприємства переробної промисловості, які отримали кошти у сумі 17,7 тис. грн. Після отримання грантів переможцями створено понад 270 робочих місць. Від міжнародних інституцій 54 підприємця міста отримали підтвердження про грантову підтримку на суму понад 6,4 млн грн. Наразі тривають міжнародні грантові програми підтримки суб'єктів середнього, малого та мікробізнесу, які надаються для розвитку підприємництва. 

Маємо на меті у поточному році продовжити такі заходи щодо залучення суб'єктів господарювання міста до участі у грантових програмах для започаткування бізнесу, розвитку міського підприємництва. Також до 24 березня 2024 року Урядом запроваджено шість хвиль із можливості подання заяв на участь у вказаних конкурсах задля отримання грантів. Наразі до 14 січня 2024 року триває перша хвиля подачі заяв від урядової програми єРобота на отримання грантів на власну справу до 1 млн грн для ветеранів, членів їх сімей, та на створення або розвиток власного бізнесу.

Запрошуємо суб'єктів господарювання міста долучитися до отримання грантових коштів для розвитку та відновлення бізнесу.

Для додаткової інформації з питань грантової підтримки бізнесу звертайтесь до виконкому Саксаганської районної у місті ради  (50071), м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32, каб. 101, 407, тел. (0564) 94-82-07, pidp_v_svk.gov.ua.