Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги суб’єктів господарювання!

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до  Правил благоустрою у місті Кривому Розі, затверджених рішенням Криворізької міської ради від 21.10.2015 № 4038 (пп.3.6.3.4, 3.6.3.14), суб'єкти господарювання на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користуванні, зобов'язані:

- здійснювати підмітання дорожнього покриття, снігоочищення, видалення снігу, ліквідацію ожеледі - у зимовий період;

- прибирати та утримувати територію від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли відведена земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна, на відстані 15 м від межі відведеної земельної ділянки (протягом року).

Враховуючи вищевикладене, з метою запобігання виникненню випадків загрози життю та здоров’ю мешканців міста, уникнення притягнення до адміністративної відповідальності передбаченої ст. 152 КУпАП, рекомендуємо Вам дотримуватися вказаних Правил та у зв’язку з погіршення погодних умов забезпечити прибирання снігу з території, прилеглої до об’єктів бізнесу, посипку шляхів, що ведуть до об’єктів, посипковим матеріалом (пісок, сіль, відсів) та облаштувати сходинки об’єктів бізнесу спеціальним ковровим та прорезиновим покриттям.

Нагадуємо Вам, що за недотримання вимог Правил благоустрою у м. Кривому Розі передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» у вигляді накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб, громадян- суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.