Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шахта «Родіна» - потужний центр промислово-виробничого потенціалу Кривбасу

   Життя Саксаганського району вражає не лише своєю соціально-культурною насиченістю, але й потужними центрами промислово-виробничого потенціалу Кривбасу. Одним із таких унікальних центрів є шахта «Родіна», що являє собою структурний підрозділ публічного акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат».

Загалом на шахті «Родіна» станом на 1 січня 2014 року балансові запаси розвідано до глибини 1765 метрів і складають вони 152 млн. 590 тис. тонн руди з вмістом заліза в ній  57,49 %.

   Нині на шахті працюють два шведські гірничопрохідницькі комплекси  компаніїї «Atlas Copco», фінський комбайн для безлюдної проходки висхідних виробок «Rhino 400H», станок кернового буріння «Diamec U4», установка «Мейко Піккола» для торкретування виробок при кріпленні.

   Шахтобудівельники комбінату для гірників цього структурного підрозділу з використанням сучасних гірничопрохідницьких комплексів будують новий горизонт – 1390 метрів та дробильно-дозаторний комплекс горизонтом 1390-1465 метрів.

   Виробничі здобутки шахти «Родіна» за 2013 рік такі:

- виробництво товарної руди склало 1 млн. 880 тис. тонн з вмістом в ній заліза 57,99%;

- гірничопідготовчих виробок за рік пройдено 1 000 п. м;

- нарізних – 9 866 п. м;

- відбурено експлуатаційних свердловин 123 000 п. м, розвідувальних – 1000 п. м, дренажних – 600 п. м, штангових шпурів –  66 500 п. м;

- наразі видобуток залізної руди  ведеться на горизонті 1315 м;

- побудовано проміжний  транспортно-похилий з'їзд  між горизонтами 1315 -1345 м;

- за допомогою самохідної високопродуктивної техніки підготовлено 2 експериментальні блоки, у яких виїмка руди ведеться за новою технологією.

   Шахтою «Родіна» приділяється значна увага благоустрою території шахти та її об’єктів. Так, протягом 2013 року на території шахти висаджено квіти (троянди) та близько 80 дерев, заасфальтовано центральний в'їзд до стадіону шахти, напередодні Дня перемоги відремонтовано Вічний вогонь та пам'ятник В.І. Леніну в сквері біля шахти. Не залишили поза увагою працівники і новорічні свята: у сквері біля шахти «Родіна» силами працівників підприємства облаштовано ялинкове містечко, а на території шахти прикрашено ялинки.

 

В рамках реалізації у регіонах завдань, доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону. Підсумки результатів 2013 року, плани на 2014 рік